Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kallar till presskonferens – nye tränaren presenteras

Igor Krulj är sportchef i Öis. Foto: BILDBYRÅN
Christian Järdler. Foto: BILDBYRÅN
Keith Millen. Foto: BILDBYRÅN

Örgryte IS kallar till presskonferens där nye tränaren ska presenteras. 

Christian Järdler, 37, har pekats ut som klar, men han är det inte, enligt GT:s uppgifter. 

Kan det vara engelsmannen Keith Millen, 53? 

Efter två säsonger lämnade Thomas Askebrand Örgryte. Nästa säsong tränar han superettankonkurrenten Västerås SK. 

Örgrytes jakt på en ersättare har varit en segdragen process med flera tänkbara kandidater. Klubbens drömnamn var länge Mikael Stahre, men han tackade nej då hans ambition är att jobba högre upp i seriesystemet, enligt GT:s uppgifter. 

AIK:s förre guldtränare Bartosz Grzelak, som nu jobbar för det svenska U21-landslaget, har också varit med i klubbens interna diskussioner.  

Även namn som Jeffrey Aubynn, Martin Pringle och Håkan Ericson har nämnts i sammanhanget. 

För en vecka sedan slog tidningen GP fast att det blir Christian Järdler, 37, som i somras fick sparken från Öster, som tar över Sällskapet till nästa säsong. Något som klubben gick ut och dementerade i ett pressmeddelande samma dag. 

”Arbetet med att rekrytera en ny tränare pågår med full intensitet och vi hoppas kunna presentera den person som ska leda ÖIS Fotbolls representationslag för herrar 2020 inom kort. En process av detta slag kan ta tid och med respekt för alla inblandade kommer vi inte offentliggöra något kring en eventuell tillsättning förrän vi har en kandidat på plats.”, skrev Öis på sin hemsida. 

Passning till media 

Under söndagen meddelade Öis att rekryteringsprocessen är klar och att klubbens nye tränare kommer att presenteras klockan 17.00 på måndagen. 

”Rekryteringen av en ny huvudtränare för Sällskapets representationslag på herrsidan har nu kommit i mål och vi kan presentera vem som ska leda laget framöver. För att ge medlemmar och media bästa möjliga chans skapa sig en bild av vår nye huvudtränare bjuder vi därför in till presskonferens.”, skriver Öis. 

Klubben passade också på att skicka en hjärtlig passning till media. 

”Vi vill upplysa stadens mediahus att det alltså är klart på riktigt nu.” 

Enligt GT:s uppgifter är det inte Christian Järdler som presenteras, dock har parterna träffats. Frågan är vem det blir. 

Ett tänkbart alternativ skulle kunna vara Keith Millen, 53. Engelsmannen var tidigare assisterande tränare till Igor Krulj i Halmstads BK och har även haft samma roll under Magnus Haglunds ledning i höst. 

Krulj är numera sportchef i Öis och enligt GT:s uppgifter har parterna nyligen haft kontakt om tränarjobbet i Öis. 

Klubben vill inte kommentera uppgifterna utan hänvisar till måndagens presskonferens.