Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Öis inför säsongen: ”Truppen är klart starkare än förra året”

Öis huvudtränare Dane Ivarsson.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

■ Hur nöjd är han med årets truppbygge?

■ Hur går tankarna inför premiären?

■ Vem blir den viktigaste spelaren i år?

Vi ställde fem frågor till Örgrytes huvudtränare Dane Ivarsson inför premiären av superettan 2022.

Vad är er målsättning i år?

– Det är precis som det var förra året, att bli lite, lite bättre hela tiden. Det är så vi jobbar och det är det mantrat vi har. Vi har inte satt upp något tabellmässigt mål för vi jobbar inte på det sättet och tror inte på det som företeelse utan vi jobbar med våra egna prestationer och vill förbättra dem – då kommer också resultaten. Vi ser resultat som en konsekvens av prestationer.

Hur ser du på er trupp?

– Den är klart starkare än när vi började förra året. Sen gjorde vi en del förändringar förra sommaren och förstärkte truppen redan då. Vi har en något bättre trupp än förra året, men det är mycket som är samma.

Vad tror du om premiären mot Halmstad på tisdag?

– Ingen aning. Det ska bli jättekul, men jag tycker att det är svårt att sätta sina egna prestationer på en försäsong mot vad det innebär när det kommer till spel om viktiga poäng. Det är svårt att veta var man står, men vi kommer att vara väl förberedda när vi kommer dit. Vi vill ha en hög klass på prestationen och sen får vi se hur långt det räcker.

Vem kommer bli er viktigaste spelare i år?

– Vi tror på en kollektivistisk fotboll, så det är svårt att välja ut någon i vår trupp. Vi jobbar inte på det sättet.

Vad talar för Öis 2022?

– Kontinuiteten som vi har haft under ett drygt års tid där vi har jobbat hårt med samma saker under en längre tid. Det är det som mest talar för oss.