Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AIK tog segern – Örgryte utslaget

Abdul Razaks självmål blev avgörande för matchen.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Ett självmål från debutanten Abdul Razak avgjorde mötet mellan Öis och AIK.

Förlusten innebär att Öis missar avancemanget till slutspelet.

– Det är piss att förlora, men det finns flera saker att ta med sig, säger Daniel Paulson som själv fick syna det röda kortet.

Öis behövde vinna mot AIK för att ha chansen att ta sig vidare till slutspelet, efter att ha förlorat mot Kalmar med 0–4 i första matchen.

Gästerna AIK hade mycket boll inledningsvis och försökte ta sig igenom Öis, men Öis var med på noterna och stod upp bra.

– Det känns inte som att de är bättre än oss. Jag tycker vi står upp matchen igenom egentligen och det är många som ska vara nöjda med prestationen i dag, säger Daniel Paulson.

Paulson fick syna det röda kortet

I den första halvleken var Öis aggressiva och fick flera avblåsningar emot sig. Daniel Paulson fick lagets första gula kort efter en klockren tackling, med motivationen att Öis spelat för tufft.

– Min tackling är så långt ifrån ett gult kort du kan komma. Men han sa att han behövde höja nivån och då fick jag ett gult kort, säger Daniel Paulson.

Med knappt tre minuter kvar av ordinarie tid på matchen, fick Daniel Paulson sitt andra gula kort och därmed även ett rött kort.

– Den sista situationen är inget att snacka om, det är ett gult kort. Men jag tycker det blir fel när han ska sätta nivån, och tar ett gult kort på mig när det inte ens är ett gult kort, säger Daniel Paulson.

På planen märktes det inte att det skilde en hel division lagen emellan. Det skulle också krävas ett självmål för att separera de båda lagen åt.

Nyförvärvet i Öis Abdul Razak nickade in bollen i eget mål via ribban, efter ett AIK-inlägg.

– Det är en svår situation för honom, men tittar man på hela hans match gör han en bra insats i dag, säger Paulson.

Utslagna ur Svenska cupen

Öis jagade kvittering i den andra halvleken och tryckte ner AIK, men Sällskapet kom aldrig nära ett kvitteringsmål.

I stället inkasserade Öis andra raka förlusten i cupen och därmed är äventyret i cupen över för denna gången.

– Det är piss att förlora, men det finns flera saker att ta med sig. Det känns fel att säga att man är nöjd när man har förlorat, men vi kan bygga vidare på detta, säger Paulson.

Öis ställs mot Jönköping Södra i den sista cupmatchen.