Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Öis fixade kryss efter blixtupphämtningen

Ajdin Zeljkovic.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Trelleborgs Isak Jönsson deppar efter att Örgrytes Ajdin Zeljkovic reducerat till 1-2.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Självmål och 0-2-underläge i andra halvlek. 

Men Örgryte reste sig mot Trelleborg och fixade oavgjort.

– Det bästa i dag var att se vilken karaktär det här laget visar, säger anfallaren Ajdin Zeljkovic till GP.

Trelleborg hade greppet om de tre poängen som hade betytt mycket i jakten på en plats i allsvenskan nästa år. 

Och det började bra mot Örgryte på Gamla Ullevi. Dzenis Kozica gjorde 1-0 till gästerna precis före paus och precis efter pausen svarade Arvid Brorsson för ett självmål vilket betydde 2-0 till skåningarna. 

Men Öis gav inte upp. I minut 55 reducerade skyttekungen Ajdin Zeljkovic och bara ett par minuter senare tryckte Daniel Paulson in slutresultatet 2-2. 

– Det är lite blandade känslor nu. Man hade inte tagit ett kryss på förhand. Vi hade velat vinna den här matchen. Vi vill alltid vinna på hemmaplan. Samtidigt låg vi under med 0–2 i början av andra halvlek, då är det riktigt starkt av oss att visa karaktär och komma tillbaka, säger lagkapten Daniel Paulson till GP. 

”Helt sinnessjukt...”

Poängen kan bli värdefull för Örgryte som vill säkra nytt kontrakt i superettan så fort det bara går. Krysset var Öis tolfte i ordningen den här säsongen på 25 matcher. 

– Det är helt sinnessjukt så många kryss. Jag vet inte … ibland har vi svårt att göra mål där fram, ibland har vi varit svaga där bak, även om det inte är ofta. Totalt sett tycker jag att vi borde ha vunnit fler matcher än vad vi har kryssat. Men det visar i alla fall att vi är svårslagna, säger Zeljkovic till GP. 

Öis ligger på nionde plats i tabellen med 30 inspelade poäng, men det skiljer bara två pinnar ner till Akropolis på plats 13 som innebär kvalspel. 

Trelleborg är fyra på 39 poäng och skuggar Helsingborg (40) som just nu ligger på den allsvenska kvalplatsen.