Öis chanslöst i den första cupmatchen

Daniel Paulson och hans Öis förlorade med 0–3 borta mot Kalmar i svenska cupen.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Knappt en målchans på 90 minuter.

Öis mötte ett överlägset Kalmar FF i första omgången av svenska cupen.

– Vi jobbar hårt och blir bättre hela tiden. När serien börjar har vi kommit en bit längre än där vi är i dag, säger Öis lagkapten Daniel Paulson efter 0–3-förlusten mot Kalmar.

Kalmar FF har fått tillbaka Nanne Bergstrand. Och den rutinerade tränaren har fått bra ordning på sitt lag inför den tävlingssäsong som just dragit i gång.

I den hårda blåsten på konstgräsplanen bredvid Guldfågeln arena i Kalmar kopplade hemmalaget greppet från start.

Chanslös på första målet

Redan i den sjätte minuten hade Romario matchens första målchans när han sköt över Fredrik Anderssons mål.

Sex minuter senare var Öis-målvakten dock chanslös när pigge Filip Sachpekidis drog till med ett otagbart skott inne i straffområdet.

Andersson hann sticka mellan med en bra räddning på ett skott från Sebastian Ring tätt under ribban innan det efter en halvtimmes spel var dags att släppa in tvåan.

Skottet kom den här gången från ungefär samma position i Öis straffområde. Men nu var det Isak Magnusson som sköt lågt vid stolpen.

Kalmar fortsatte dominera

Öis hade ett par hyfsade anfall i första halvlek, där Daniel Paulson fick det kanske bästa läget efter att Adam Bergmark Wiberg rundat sin back och spelat snett-inåt-bakåt.

Paulsons skott gick dock högt över.

– Tajmingen vid skottet kunde varit bättre, jag kände att jag inte är riktigt där än. Men vi måste göra mål på de chanser vi skapar mot ett så bra lag för att vi ska ha en chans, säger Daniel Paulson.

Första halvlekens Kalmar-dominans fortsatte i den andra även om de vassa chanserna blev färre.

Det dröjde till den 71:a minuten innan smålänningarna gjorde sitt andra mål, återigen med Isak Magnusson som avslutare.

Drygt tio minuter före slutsignalen spelade Öis sig fram till matchens bästa chans.

”Jobbar hårt för att bli bättre”

Daniel Paulson la en passning till djupledslöpande Adam Bergmark Wiberg, som tog med sig bollen i farten. Vinkeln kunde ha varit bättre när han sköt förbi Lucas Hägg Johansson i Kalmar-målet och bollen rullade alldeles utanför bortre stolpen.

Förra året åkte Öis ur svenska cupen redan efter gruppspelet. Med tanke på att det blev 0–3-förlust direkt och AIK väntar på Bravida arena i nästa vecka krävs några mirakel om det ska bli en annan utgång i år.

– Vi har mycket nytt att anpassa oss till med nya tränare och nya spelare. Kalmar FF är ett allsvenskt lag, som ser ut att ha kommit längre än oss. Men när serien börjar ska vi ha kommit längre, säger Daniel Paulson.