Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Oavgjort för Öis – årets andra poäng

Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Krisande Öis fick en drömstart mot Norrby.

Förra årets skyttekung Ajdin Zeljkovic gjorde 1–0 redan i den tredje minuten.

Men det räckte ändå inte till seger eftersom Norrby kvitterade.

Poängen var blev Öis andra i årets serie.

– Vi vill ha mer än så, men i dag får vi ta poängen, säger lagkaptenen Daniel Paulson till Discovery plus efter 1–1-matchen.

Efter att Öis tappat 2–0-ledningen mot Halmstads BK till 2–2 i premiären har det mesta gått mot den klassiska Göteborgs-klubben.

Fyra raka förluster ledde till att sportchefen Igor Krulj fick sparken, men i matchen därefter blev det storstryk mot Brage med 0–4.

Mot Norrby borta på söndagen fick dock Öis en drömstart. Redan i den tredje minuten släppte Anton Andreasson bollen till förra årets skyttekung i superettan, Ajdin Zeljkovic, som satte full fart genom Norrby-försvaret.

Tryckte på tills det blev mål

Han ryckte förbi alla och placerade bollen säkert vid bortre stolpen. Det var Zeljkovic tredje mål i år, men det första spelmålet efter att han gjort två på straffar.

Många trodde att målet skulle ge Öis den inspiration som behövdes för att fortsätta mot den första segern i årets superetta.

Men det blev i stället Norrby som tog över spelet helt och hållet och tryckte ner Öis som fick ägna sig åt försvarsspel.

Och till slut gav övertaget utdelning när Fredrik Lundgren tryckte in kvitteringen efter en frispark.

I slutet av halvleken var det även nära ett andra mål för Norrby när Anton Wede i första halvlekens andra tilläggsminut tvingade Öis-målvakten Robin Wallinder till en fin räddning.

Får fortsätta jaga en seger

Andra halvlek fortsatte med ett spelmässigt övertag för Norrby, även om Öis kom upp lite bättre och skapade flera anfall. I den 67:e minuten hade de rödblå gästerna en jättechans när inhoppande Alexander Ahl Holmström språngnickade tätt utanför Norrby-målvakten Anton Cajtofts vänstra stolpe.

Norrby hade det mesta av spelet även under slutet av matchen, men några fler mål blev det inte.

1–1 innebar säsongens andra poäng för Öis, som får fortsätta jaga den första segern.

– I andra halvlek var vi lite bättre, men vi vill skapa mer än vad vi gör. Men det var väl ett steg framåt jämfört med senast i alla fall, säger Daniel Paulson till Discovery plus.

Det var även Norrbys andra oavgjorda match, men Borås-laget har till det även två segrar.