Nytt kryss för Öis – framför sin publik

Ajdin Zeljkovic kan gräma sig över flera missade målchanser.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Öis skapade målchans efter målchans i den andra halvleken, men målen uteblev. Sällskapet fick återigen nöja sig med ett kryss.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Öis skapade målchans efter målchans.

Men målen uteblev.

Sällskapet fick återigen nöja sig med ett kryss.

– Vi behöver ta en trea nu. Segrarna väger tungt, säger Hannes Sahlin.

Återigen publik på Gamla Ullevi. Från åtta personer i publiken till 500 personer.

– Det var skönt som fasen. Det lät som betydligt fler än 500... Det kändes fantastiskt. De har saknats, säger Hannes Sahlin.

Då jagade Öis sin andra seger för säsongen när Värnamo kom på besök. Men trots supportrarna var den första halvleken inget att jubla över för Öis del.

Det bjöds på få målchanser i sommarvärmen och närmast för hemmalaget var Ajdin Zeljkovic när han så när rann igenom Värnamoförsvaret.

– Vi var inte alls bra i den första. Vi ger dem för mycket tid att behandla bollen, säger Hannes Sahlin.

I den andra halvleken vaknade dock matchen till liv ordentligt. Vad än Öis-tränaren Dane Ivarsson sa till sina spelare i omklädningsrummet gjorde susen.

För inom loppet av tio minuter skapade Öis tre klara målchanser.

Trippla målchanser för Öis

Bara några sekunder hann gå i den andra innan Öis ordnade fram en hörna.

Hörnan var välslagen och skapade oreda i Värnamos försvar. Efter lite flipperspel vid målområdet studsade bollen på Marcus Haglind-Sangrés ben och dansade på mållinjen innan bollen rensades undan.

Bara minuter senare fick återigen Marcus Haglind-Sangré en bra målchans när han spelades fri i straffområdet. Men försvararen hamnade ur vinkel och skottet gick utanför.

– Vi ändrade väldigt mycket till den andra halvleken. Vi fick bättre tryck på dem och försvarade mer man mot man, samtidigt som vi skapade fler lägen, säger Hannes Sahlin.

Sedan var det dags för Ajdin Zeljkovic att testa skott när han fintade sig loss i straffområdet, men bollen styrdes ut till hörna.

Öis-forcering uteblev

Öis försökte och gick för segern i slutminuterna när man bytte in både Ailton Almeida och Kevin Ackermann. Men den stora forceringen uteblev.

Fredrik Andersson tvingades också till en viktig räddning i matchens sista minut, och räddade Öis från ytterligare en förlust.

Matchen slutade mållöst och Öis får återigen lämna en match med ett kryss. Öis har nu endast en seger på nio spelade matcher.

– Som det såg ut i den andra halvleken får det gärna se ut oftare för oss, det är så vi vill spela. Det ska vi ta med oss och bygga vidare på, säger Hannes Sahlin.

Som är medveten över att laget endast har en seger på säsongen.

– Vi behöver ta en trea nu. Segrarna väger tungt, säger han.