Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllas efter debuten: ”En supervärvning”

Adam Bergmark Wiberg är inlånad från Djurgården. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Örgrytes Calle Wede och Adam Bergmark Wiberg. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Adam Bergmark Wiberg, 22, har presenterat sig i Örgrytes tröja. 

Anfallaren slog till två gånger om när Öis kryssade mot Norrby. 

– En superbra värvning. Han är kanon, säger högerbacken Danny Ervik, 30. 

Örgryte var sist ut av Göteborgs elitfotbollslag med att dra i gång matchandet. På fredagskvällen gästade Norrby Öisgården och hemmasupportrarna (378) fick se en rivstart av nye tränaren Keith Millens lagbygge. 

Adam Bergmark Wiberg, inlånad från Djurgården, slog till redan efter 30 sekunder och en kvart senare prickade han säkert in 2-0 från straffpunkten. 

– Väldigt roligt att han är i gång direkt. Adam är ganska allround. Snabb, teknisk och en duktig avslutare. Han kommer att göra mycket nytta i år, säger Danny Ervik. 

”En fantastisk möjlighet”

Anfallaren själv säger: 

– En skön debut, det kändes bra. Jag stormtrivs i Öis och har fått ett väldigt fint välkomnande av alla. Att få komma hit och utvecklas är en fantastisk möjlighet för mig. 

Norrby, konkurrent i superettan, spelade upp sig och reducerade en stund före paus – och i minut 67 kom även kvitteringen. Mötet slutade 2-2. 

Danny Ervik. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

– Det kändes som två olika matcher. I första är vi heta och får utdelning på presspelet vi tränat på. I andra blir vi alldeles för tillbakatryckta. Vi måste bli lugnare med bollen, säger Danny Ervik. 

”Det är mycket proffsigare nu”

Hur har första tiden med Keith Millen varit? 

– Det har funkat jättebra. Han har kommit in och styrt upp det mesta, det är mycket proffsigare nu.

Vad har blivit proffsigare? 

Vi har fått tv i omklädningsrummet, det är mer genomgångar, vi har fått pulsband som mäter hur snabbt vi springer med mera. Klubben har ryckt upp sig och det är jätteroligt. Sedan är det ett nytt träningsupplägg också. Många svenska tränare är lika, det här är något helt nytt. Det kommer att bli ett skitbra år, säger Danny Ervik.