Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ny tung förlust för Gais – kvar på kvalplatsen

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Gais kris blir allt djupare.

Efter 2–3-förlusten hemma på Gamla Ullevi mot AFC Eskilstuna ligger de grönsvarta kvar på kvalplats.

– Bara fem matcher kvar. Det är bara att fortsätta kriga och vara stolta över färgerna vi bär, säger Boris Lumbana till Discovery plus.

Tre poäng mot AFC hade gjort Gais till ett mittenlag i den extremt jämna superettatabellen.

Nu blev det i stället gästerna från Eskilstuna som tog det klivet medan Gais nu har två poäng upp till Västerås och Brage på platserna ovanför kvalstrecket.

Missnöjda gaisare protesterade högljutt på läktaren efter att domaren blåst av matchen, en supporter tog sig till och med in på planen för att säga sin mening.

”Har kontroll på matchen”

Men det började så bra för Gais.

När Viktor Alexandersson efter 27 minuter gjorde 1–0 hade hemmalaget redan skapat en del och haft två avslut på mål efter stundtals frejdigt och bra spel.

Men istället för att gå vidare och göra ett till blev målet signalen för AFC att ta över.

– Vi börjar bra, har kontroll på matchen och skapar chanser. Om vi hade gjort fler mål hade vi tagit musten ur dom. Sen kommer dom i stället in mer och mer, säger Boris Lumbana till Discovery plus.

Robin Tihi kvitterade till 1–1 efter hörna tio minuter ett Gais ledningsmål och redan i andra halvlekens fjärde minut gjorde Aschley Coffey 2–1 till gästerna.

En ny, plågsam förlust

Inhoppande Simon Alexanderssons kvittering om snabbt, knappt tre minuter senare.

Men sista ordet blev ändå AFC Eskilstunas då Ashley Coffey gjorde sitt andra mål och spikade slutresultatet till 3–2.

Trots en utvisning på Felix Michel med drygt sju ordinarie minuter kvar och en forcering av Gais mot slutet blev det en ny, plågsam förlust när AFC tog säsongens första bortaseger.