Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Norrby: ”De kommer inte åka ur – det är en sak som är säker”

Norrbys manager Mak Lind.
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

■ Hur nöjd är han med årets truppbygge?

■ Hur går tankarna inför premiären?

■ Vem blir den viktigaste spelaren i år?

Vi ställde fem frågor till Norrbys manager Mak Lind inför premiären av superettan 2022.

Vad är er målsättning i år?

– Om du är ute efter en placering kommer du inte att få någon (skratt). Men jag vaknar upp varje dag för att vinna fotbollsmatcher – allting vi gör handlar om att vinna fotbollsmatcher. Målsättningen är att hela tiden prestera över den nivån vi är på, sen känner många till våra förutsättningar i Norrby med ekonomin och så vidare. Mer eller mindre alla i laget har ju andra jobb så man måste samtidigt vara realistisk, speciellt eftersom vi hade en väldigt bra säsong i fjol (Norrby blev fyra). Men frågar du mig vill jag vinna superettan och jag tror att nästan alla lag, i alla fall 12-13 stycken, kan vinna superettan i år. Och Skövde kommer inte åka ur, det kan du skriva för det är en sak som är säker – och inte Utsikten heller.

Hur ser du på er trupp?

– Vi har behållit spelarna som har spelat mycket där bak, sen har vi tappat fyra ordinarie spelare och av tillfällighet så har alla de spelat på positioner där framme. Vi har tagit in mycket nytt där så det har skett en stor förändring. Men så är det ofta – om något har fungerat väldigt bra året innan så kan spelare försvinna till höger och vänster.

Vad tror du om premiären mot Dalkurd på söndag?

– Spännande! Det ska bli kul att börja hemma mot en nykomling i superettan. Dalkurd är ett lag som är svårt att ha koll på för man vet aldrig deras nivå. Har de en jättebra dag så är de jättebra, men de har inte varit kända för sin stabilitet. Därför är det svårt att veta vad som väntar. Vi har en aning, så kan man säga, men det tar ofta några omgångar av superettan innan man har full koll.

Vem kommer bli er viktigaste spelare i år?

– Jättesvårt att välja en, men Anton Cajtoft (målakten) var väldigt duktig förra året och kommer att bli viktig för oss även i år.

Vad talar för Norrby 2022?

– Vi gjorde väldigt mycket rätt förra året och det som talar för oss är att vi spelar en, om jag får säga det själv, attraktiv och rolig fotboll. Vi har flyttat fram våra pjäser mycket mer och vi försöker föra matcherna. Med ödmjukhet hoppas vi att det ska bli roligt att se oss spela i år.