Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Mörkaste stunden – detta är så tungt”

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Gais lyckades inte resa sig efter förlusten i det första mötet med Dalkurd.

Därmed spelar klubben i division 1 nästa säsong.

 – Det är den mörkaste stunden i ens fotboll. Så tungt och så mörkt, säger Gais tränare Fredrik Holmberg.

Gais spelar i division 1 2022.

Efter ett dramatiskt kvalspel mot Dalkurd åkte man under söndagen ur superettan, och får nu försöka ladda om och ta ny sats i den tredje högsta divisionen.

Efter det att matchen var slut var det dystert hos hemmalaget, och inte minst hos tränare Fredrik Holmberg.

”En tung och mörk dag för alla oss gaisare”

– Det är den mörkaste stunden i ens fotboll. Så tungt och så mörkt. Vi har inte räckt till i de här två matcherna över 180 minuter. Alla stod bakom oss och vi försökte hela vägen, men det räckte inte. Vi var inte tillräckligt bra för att vinna över Dalkurd, säger tränare Holmberg och fortsätter:

 – Det är hemskt, killarna lider och jag lider med alla gaisare. Men jag vet någonstans, och det sa jag till killarna, en klubb som Gais kommer alltid tillbaka. Traditionens makt är så stark inom fotbollen. Gais kommer att komma tillbaka starkare än någonsin, det vet jag. Men det är en väldigt tung och mörk dag för alla oss gaisare. 

Vad som händer nu, efter degraderingen, är enligt Holmberg ännu oklart.

 – Jag har inte planerat något i mitt liv efter slutsignalen i dag. Jag vet inte någonting just nu. Vi får sätta oss och prata om hur första spadtaget ska grävas för framtiden.

”Har inte gjort vad som krävs”

Fredrik Holmberg är kritisk till sin egen insats som tränare, och menar att han inte gjort nog för att laget skulle hänga kvar i superettan. Att klubben eventuellt skulle låta någon annan ta över är inget som Holmberg själv tycker är konstigt.

 – Jag älskar att vara i Gais och har gjort det ända sedan jag kom. Men jag har heller inte gjort vad som krävs, jag är allt annat än nöjd med mig själv och min insats. Det får vara upp till klubben, jag har full respekt för att klubben fattar vettiga beslut om vem som ska hjälpa till med detta. 

Dalkurd vann dubbelmötet med totalt 3-2, och spelar därmed i superettan nästa säsong medan Gais blir degraderat till division 1.

Umit Aras nickar Dalkurd till superettan – 1-1 räckte inte för Gais