Calle Wede. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅNCalle Wede. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Calle Wede. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Calle Wede. Foto: TOMAS LEPRINCECalle Wede. Foto: TOMAS LEPRINCE
Calle Wede. Foto: TOMAS LEPRINCE

Mittfältaren lämnar Helsingborg för Gais

Publicerad

Calle Wede lämnar Helsingborgs IF.

Karriären fortsätter nu i Gais.

– Jag vill tacka alla i klubben och önska lycka till resten av säsongen, säger Wede till HIF.se.

Calle Wede kom till Helsingborg från Falkenberg vintern 2016.

Men nu, efter ett och ett halvt år, lämnar han klubben.

Ny klubbadress: superettakonkurrenten Gais.

– Jag är glad över att ha tillhört klubben och har trivts jättebra med folket i föreningen. Det är en bra klubb på alla sätt men det var inte optimalt med skadan (Wede skadade korsbandet i knät i juli) så jag behövde en liten nytändning, säger han till HIF:s hemsida.

"En jättefin klubb"

Calle Wede skrev på för Gais på transferfönstrets sista dag. 

– Skönt att vi fick klart det så här sista dagen på transferfönstret. Calle kommer bli en stor tillgång för oss med sin speed och kreativitet, säger Gais sportchef Patrik Ingelsten till klubbens hemsida.

I Gais återförenas Calle Wede med sin bror Anton.

– Gais är en jättefin klubb och jag ser det som att klubbens nysatsning kommer bära frukt framöver. Det är något jag vill vara en del av, säger Calle.

Kontraktet sträcker sig över 2018.

Relaterade ämnen
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall
Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag