Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klart: MFF-talangen skriver på för Gais

Marko Johansson lämnar Trelleborg. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS HILLERGREN / TT
Gais tränare Bosko Orovic. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Marko Johansson, 20, var utlånad från Malmö FF till Trelleborg förra säsongen.

Nu lånas målvaktstalangen ut igen – den här gången till Gais.

– Marko har visat sin talang som målvakt under de senaste två säsongerna och det är många klubbar som haft ögonen på honom längs vägen, säger Gais tränare Bosko Orovic.

Marko Johansson lånas ut till Gais. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

De två senaste säsongerna har Marko Johansson varit utlånad från Malmö FF till Trelleborgs FF. I fjol gjorde han 29 matcher för TFF som åkte ur allsvenskan.

Hans kontrakt med MFF sträcker sig över säsongen 2020, men med tanke på att klubben har både Johan Dahlin och Dusan Melicharek är Johanssons chanser till speltid inte speciellt stora.

Därför lånas 20-åringen ut även under kommande säsong.

”Tagit många positiva steg”

Under 2019 kommer Marko Johansson att spela med Gais i superettan.

– Han har tagit många positiva steg både på och utanför planen under tiden i TFF, men han har i samråd med MFF kommit fram till att bästa för hans fortsatta utveckling är ytterligare en utlåning. Vi får in en målvakt med längd och pondus som vi hoppas ska kunna bidra till vår defensiv under den kommande säsongen, säger Gais tränare Bosko Orovic till klubbens hemsida.

Lånekontraktet sträcker sig över säsongen 2019.

”Kommer in i en fin miljö”

Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson: 

– Marko har haft två fina säsonger i Trelleborg där han har samlat på sig mycket rutin. Nu får han testa en ny miljö med nya utmaningar och erfarenheter, vilket är viktigt i den roll han har. Vi har hört gott om både tränare och målvaktstränare i Gais. Han kommer in i en fin miljö där han får visa vad han går för.

Marko Johanssons nya klubb Gais ställs mot hans gamla klubb Trelleborg redan i premiären av superettan på Vångavallen den 30 mars.