Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Matchhjälten utbytt efter sitt segermål

Gustav Ludwigson och kompisarna kramas efter målet. Foto: ADAM IHSE/TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. Gustav Ludwigson tänjde ordentligt på stegen och nådde bollen först.

Hans 1–0-mål betydde seger i derbyt för Öis. Några minuter senare bad matchhjälten att få bli utbytt.

– Min sista energi försvann vid målet. Men just nu njuter jag bara, säger den lycklige målskytten efteråt.

Det har snackats mycket om Gustav Ludwigson på sistone. Det tekniska, svårstoppade kraftpaketet som inför derbyt hade gjort sex mål och fem målgivande passningar och ledde superettans poängliga.

Och gaisarna var noggranna från start. När bollen sökte Ludwigson eller Ludwigson sökte bollen låg de tätt försökte stänga hans löpvägar.

– Det tog ett tag innan jag kom åt bollen. Jag känner både Calle Nyström och August Wängberg i Gais-försvaret, visste att dom skulle smälla på. Men det var bara att ge tillbaka, säger han med ett stort leende.

Miss i Gais försvar

Gustav Ludwigson hade några nästan-lägen innan den stora chansen kom.

En miss i Gais-försvaret gav brassen Ailton Almeida chansen att spela Ludwigson fri.

Han kom före målvakten och styrde bollen alldeles innanför stolpen till vänster.

– Det är definitivt det skönaste i år, kanske det skönaste i Öis. Förra årets derbymål betydde också mycket, men det här var ännu bättre eftersom det gav oss tre poäng, säger han.

Det snackas om Ludwigson

Några minuter senare kom nästa läge. Gustav Ludwigson stod helt fri framför Gais-målet när passningen kom perfekt mot huvudet, men det blev inget.

– Jag tänkte nicka, men jag vet inte vad som hände. Benen vek sig, jag fick väl en axel på bollen. Men den sista kraften hade jag redan förbrukat vid målet och löpningen där. Det var därför jag blev utbytt, jag kunde inte ge det som krävdes i slutet, säger han.

Efter succén förra året och den ännu större Öis-succén i år snackas det mycket Gustav Ludwigson i fotbolls-Sverige. Förmodligen börjar det pratas även utomlands.

”Gustav har kontrakt”

Kommer du att stanna i Öis efter sommaren?

– Det där är inte där mitt fokus finns just nu. Vi har en match kvar före sommaruppehållet, d är där mitt fokus finns. Sen får vi se vad som händer, säger han.

Öis ordförande Joacim Nordh har heller inte så mycket att säga i ämnet:

– Gustav är vår spelare, han har kontrakt. Det är allt jag kan säga.

Segern mot Gais var den första sedan 2006. Det betydde naturligtvis lite extra när hårt prövade derbyspelare och ledare i rött och blått firade efteråt.

Magiskt stöd i matchen

Gustav Ludwigson firade ordentligt med supportrarna direkt efter målet.

– Vi hade ett fantastiskt stöd genom hela matchen, det var helt magiskt. Sedan stod många kvar, vi fick komma ut igen. Man ville att det aldrig skulle ta slut, säger han.