Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Marko Johansson: ”Vi är på rätt väg”

Marko Johansson anser att Gais är på rätt väg. Foto: BILDBYRÅN
Marko Johansson. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Gais ser ut att ha styrt skeppet mot rätt håll.

I mötet mot topplaget Brage kryssade Gais och inkasserade ett viktigt poäng.

– Vi går alltid för tre poäng, men i dag får vi vara nöjda med ett, säger Marko Johansson.

Livet i Gais har varit allt annat än guld och gröna skogar de senaste veckorna. Men efter vinsten i cupmatchen ser Gais ut att ha fått ordning på spelet.

Senast var det tre blytunga poäng mot Brommapojkarna, som också slåss för överlevnad. I dag var det dags att ta nya poäng, då mot topplaget Brage.

– Brage är ett duktigt lag men vi gör det samtidigt bra och vi återhämtar oss bra efter målet vi släpper in, säger Marko Johansson.

Kryssade mot topplaget

Gais släppte in ett mål precis innan halvid. Men det var inget som störde laget för innan den första halvleken var över kvitterade Gais på stopptid av den första halvleken.

– Vi har snackat om det, att om lag gör mål mot oss så ska vi fortsätta kriga i 110 procent och det gör vi i dag. Det är en av våra styrkor och det vet vi om, säger Marko Johansson.

Några fler mål blev det inte i matchen men Gais hade det tufft. Under 90 minuter hade Gais endast ett skott på mål – men det räckte för att säkra en poäng i striden om överlevnad.

– Det är klart att det är skönt med poäng, med tanke på vart vi befinner oss i tabellen. Vi möter också ett bra lag så det gör det ännu skönare, säger Marko Johansson.

”En match i taget”

Hur ser du på din egna insats?

– Jag gör en bra match, men jag är där för laget och jag ska rädda laget. Och det tycker jag att jag gjorde i dag. Jag hade en bra dag på jobbet kan man säga. Vi samarbetade bra.

Tycker ni att ni är på väg åt rätt håll?

– Ser man från cupmatchen som vi vann så har vi tagit poäng i tre raka matcher. Vi hade en viktig match mot Brommapojkarna som vi vann och nu tog vi poäng mot Brage. Så det börjar se bättre ut.

Förra mötet lagen emellan slutade inte som Marko Johansson önskade sig. Efter att ha blivit utvisad släppte laget in två snabba mål.

– Jag tänkte faktiskt inte så mycket på det, men det var skönt att få sin revansch i dag, säger Marko Johansson.

Det är många matcher kvar för Gais att spela innan de kan andas ut. Med åtta omgångar kvar befinner de sig två poäng från en kvalplats.