Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Målskytten: ”Vi skällde ut varandra lite i paus”

Målskytten kramas om.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Ajdin Zeljkovic stänkte in kvitteringen från nära håll.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Fortfarande ingen seger i årets seriespel. 

Men Örgryte kom tillbaka starkt mot Västerås och grejade en poäng. 

– Vi skällde ut varandra lite i paus, säger Ajdin Zeljkovic, 23. 

Örgryte har det tungt i superettan och inledde med två raka förluster, men nu har laget åtminstone tagit poäng i två matcher i rad. 

Det satt dock hårt inne i solgasset på Ullevi. Gästande Västerås gjorde i minut 25 1-0 på straff via Gustaf Lagerbielke och hade inga större problem med hemmagänget före paus. Men efter några väl ord i omklädningsrummet och lite justeringar så var det ett klart piggare Öis i andra halvlek. 

Inbytte Ailton bidrog i offensiven, liksom löpvillige Herman Sjögrell och Ajdin Zeljkovic. Efter en läcker Sjögrell-tunnel blev den gamle öisaren Filip Almstöm-Tähti utvisad och med en man kort orkade inte Västerås stå emot. 

”Ska göra två-tre mål till i dag

Med kvarten kvar tog sig Zeljkovic runt på kanten och skickade med vänstern in kvitteringen under målvakten Anton Fagerström, som annars gjorde en kanonmatch. 

– Jag ska göra två-tre mål till i dag, men det är bara att göra det bättre i nästa match i stället. Vi kan ta med oss forceringen och när vi spelar vårt spel gör vi det bra. Vi är mycket bättre i andra halvlek, första är under all kritik. Vi förtjänade att vinna i dag, men sådan är fotbollen och vi får nöja oss med en poäng, säger Zeljkovic i Discovery. 

För GT berättar han vad som sades i pausvilan: 

– ”Fan, vi måste höja oss” och sedan framför allt att vi måste höja intensiteten och att vi slarvade för mycket. Vi var tvungna att vinna fler dueller och flytta bollen snabbare. Och det blev ju bättre men jag är besviken över att det bara blev en poäng. 

Han gjorde tre mål i superettan i Gais för några år sedan, men det här var hans första fullträff i serien för Öis efter ankomsten från Lindome i vintras. 

– Förhoppningsvis första målet av många. Jag trivs bra här, men det blir bättre när vi börjar vinna. Det gäller bara att kämpa på och ha tålamod. Vi blir bättre hela tiden, säger Ajdin Zeljkovic.