Målskytt igen – han trivs mot Gais

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Leonard Pllana, 24, trivs på Gamla Ullevi – och att spela mot Gais.

När Brage besegrade Gais stod han för det första målet i matchen.

– Det är alltid kul att göra mål – jag tänker inte på vilka det är, säger Leonard Pllana.

Leonard Pllana lämnade Gais inför säsongen 2020 då klubben inte ville förlänga anfallarens kontrakt.

Nu spelar han i Brage – och när Brage var på besök i Göteborg och Gamla Ullevi i fjol stod han för matchens enda mål när de besegrade Gais.

I dag blev han ny målskytt när Brage återigen besegrade Gais.

– Vi behövde det och det var en viktig match. Det känns riktigt bra med tre poäng. Gais borta är alltid tufft, men det var skönt i dag. Vi jobbae för varandra och vi gjorde en bra match, säger Leonard Pllana.

Pllana: ”Tänker inte på vilka det är”

Anfallaren fick även en gyllene chans att göra 2–0 när han kom helt ren i straffområdet. Men bollen studsade upp precis innan anfallaren skulle skjuta.

Är det speciellt att spela här – och göra mål mot Gais?

– Det är inte så att jag tänker på att det är just Gais. Mitt fokus är på Brage och jag njuter bara av att spela fotboll just nu. Det är alltid kul att göra mål men jag tänker inte på vilka det är – om det är Gais, Öis eller vilka det nu är.

Det är inga hard feelings mellan dig och klubben?

– Jag respekterar Gais och jag spelade alla matcher när jag var här. De hjälpte mig i min utveckling som spelare. Jag respekterar fansen och styrelsen som är här. Det är inga hard feelings.

– Jag respekterar Gais och jag spelade alla matcher när jag var här. DE har hjälpt mig i min utveckling som spelare. Men jag respekterar fansen, styrelsen som är här. Det är inga ”hard feelings”.

Klättrar upp på säker mark

Segern innebär att Brage lämnar jumboplatsen och klättrar upp till säker mark – för stunden.

– Vi alla vet att vi inte gjorde en bra vår. Vi har haft det tungt och prestationerna har varit där, men vi har tappat för många poäng. Vi behövde den här omstarten. Man såg när vi kom tillbaka att alla var sugna på att spela igen, säger Pllana.