Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ludwigson avgjorde med klassavslut: ”Ren njutning”

Gustav Ludwigson stod för matchens enda mål. Foto: ULF PALM/TT
Öis-tränaren Thomas Askebrand var nöjd med segern över Brage. Foto: ADAM IHSE/TT

Örgryte är inne på det vinnande spåret igen.

Efter ett klassavslut av Gustav Ludwigson kunde Öis behärskat inkassera sin andra raka vinst.

– Så jäkla gött att äntligen få åka hem med en seger, säger målskytten Ludwigson.

Örgryte fick precis den starten de ville ha och redan efter 13 minuter spelade stod det 1–0 till gästerna från Göteborg.

Hannes Sahlin hittade Gustav Ludwigson i straffområdet som behärskat kunde plocka ner bollen och hitta rätt via stolpen.

– ”Gurra” är så viktig för oss och det var ett riktigt klassavslut han fick i väg. Det var ren njutning, säger Öis-tränaren Thomas Askebrand.

Örgryte har haft svårt att vinna den senaste tiden. Vinsten senast mot Syrianska var Sällskapets första vinst sedan april.

– Vi fortsätter kriga för varandra och vi visar att vi är här för att vinna. I kväll byggde vi vidare från det positiva mot Syrianska och nu är det bara att fortsätta, säger målskytten Ludwigson.

Räddade en straff

Nu har man helt plötsligt två raka vinster.

– Vi har pratat mycket om att vi måste göra det bättre som lag och i kväll gjorde vi verkligen det. Vi var det hetare laget, säger Thomas Askebrand.

I den första halvleken såg det dock ut som att hemmalaget skulle kvittera. Brage tilldelades en straff men Fredrik Andersson i Öis-målet kunde rädda straffen.

Öis hade bud på både 2–0 och 3–0 efter var sin ribbträff från Ailton och Ludwigson. Bernhardsson lyckades även sumpa ett friläge.

– Jag vill inte säga att det var bekvämt men det var helt klart rättvist. Vi hade flera chanser att utöka vår ledning och de hade väl egentligen bara straffen, säger Ludwigson.

Dyrköpt seger

I och med segern seglar Örgryte upp till en delad fjärdeplats men det kan ha varit en dyrköpt seger för Örgryte.

Redan i paus tvingades Danny Ervik bytas ut och i den andra halvleken klev både Jakob Lindström och Ailton Almedia av haltandes.

– Alla tre spelare hade känningar och ont så det var av säkerhetsskäl som de blev utbytta, säger Askebrand.

Nu väntar ett hett derby mot Gais.

– Vi ska smälta den här matchen först sen får vi börja jobba mot derbyt. Men förhoppningsvis blir det en häftig upplevelse, säger Askebrand.