Ljungskile sparkar Jörgen Wålemark

Jörgen Wålemark tvingas lämna Ljungskile.
Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅN

Ljungskile har det jobbigt i botten av superettan. 

Nu sparkas tränaren Jörgen Wålemark, 48. 

”LSK arbetar på att få till en ny lösning”, skriver klubben på sin hemsida

Ljungskile ligger sist i tabellen och har med åtta omgångar kvar fem poäng upp till kvalstrecket. Under lördagen blev det förlust borta mot Dalkurd efter två sena baklängesmål. Det blev droppen för den lilla bohuslänska klubben, som nu alltså sparkar Jörgen Wålemark. 

Så här lyder informationstexten på föreningens hemsida: 

” LSK har haft en motig säsong i superettan och därför väljer nu LSK:s styrelse att göra en förändring i ledarstaben. Det innebär att Jörgen Wålemark inte leder herrlagets träningar och matcher från och med nu. LSK arbetar på att få till en ny lösning på tränarsidan som föreningen inom kort kan presentera. Genom att göra denna förändring hoppas LSK att man kan tillföra ny energi till spelartruppen och en effekt som kan bidra till att LSK även spelar i superettan 2021.” 

Wålemark en ikon i Ljungskile 

Jörgen Wålemark är uppvuxen i Ljungskile och har spelat fler än 300 matcher för klubben. Han har även representerat skotska St. Johnstone, norska Lilleström, Elfsborg och två cypriotiska klubbar. Som tränare har han jobbat för Varberg och Jönköpings Södra innan han i fjol tog upp LSK i näst högsta serien.