Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnar Jönköpings Södra – för Örgryte

Elias Gustafsson.
Foto: PELLE BÖRJESSON / BILDBYRÅN
Öis ligger tolva i superettan.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Han gjorde succé i Lindome under Dane Ivarssons ledning.

Nu lämnar Elias Gustafsson, 23, Jönköpings Södra för Örgryte – där han återförenas med sin förra tränare.

– Det känns väldigt bra, säger han.

Fässbergsprodukten gjorde en kort sejour i BK Häckens akademi innan 2017 hamnade i Lindome Gif. Under Dane Ivarssons ledning gjorde han stor succé och drog till sig intresse från större klubbar.

Valet föll på Jönköpings Södra där han nu har spelat sedan 2019. Med Andreas Brännström som tränare var Gustafsson ordinarie som wingback och 2020 spelade han 29 matcher när laget tog sig till allsvenskt kval, där det blev förlust mot Kalmar FF.

I år har det blivit en match från start och fyra inhopp – men nu väljer 23-åringen att byta klubb i superettan. Elias Gustafsson har skrivit på för 2,5 år med Örgryte.

”Detta känns helt rätt”

– Jag är ju från Göteborg och Johan och Dane är ju gamla kompanjoner som vill bedriva en fotboll jag trivs väldigt bra med att spela. Dessutom är ju Öis en förening jag följt genom åren. Jag var ju faktiskt medlem i Balders Hage i början av 2000-talet så detta känns helt rätt, säger han till klubbens hemsida.

Öis sportchef Igor Krulj:

– Kul att ha Elias här. Han är en spelare som på väldigt många sätt passar bra in hos oss. Vi vill bygga med lokala förmågor och där passar Elias perfekt, men också att han kommer från ett topplag i Superettan som varit lika oss i sin filosofi. Att han jobbat med Dane och Johan tidigare är givetvis även det ett plus. Därför förväntar vi oss en relativt kort acklimatiseringsperiod för Elias.