Kalle Söderström har haft en stark inledning med Falkenberg i superettan. Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Kalle Söderström har haft en stark inledning med Falkenberg i superettan. Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Låg bakom båda målen i seriefinalen

Publicerad

GÖTEBORG. I sex och en halv säsonger sprang han på kanten i Varbergs Bois.

Den här säsongen bytte Kalle Söderström, 32, till rivalen Falkenberg – som nu leder superettan.

– Jag är väl halvvägs med poängskörden jämfört med förra året, säger Kalle som passade till båda målen mot Gais.

Den som har sett Varberg de senaste säsongerna har säkerligen lagt märke till Kalle Söderström.

Teknisk och snabbt, ofta inblandad i farligheter – men inte lika ofta i målen.

Förra säsongen – den sista i Varberg – var hans poängmässigt bästa med fyra mål och sex målgivande passningar på 27 matcher.

Tänkte stanna hos Bois

Som nykomling i serieledande Falkenberg har Kalle redan gjort två mål och två målgivande passningar – på tre matcher.

– Det är mer än vad jag brukar göra och väldigt roligt att vara med när målen kommer, säger han.

I höstas såg Kalle Söderström fram mot minst en säsong till i Varbergs Bois. Men i slutet av året blev det klart att han skulle lämna klubben som varit hans i sex och en halv säsonger.

– Dom sa att dom ville ha mig kvar, men visade det inte. När det inte gick att vänta längre bestämde jag mig för att lämna, säger han.

På kanten som vanligt

Men med fru och en bebis ville han inte flytta för långt. När Falkenberg, tre mil söder om Varberg, var piggt på att värva honom skrev han på.

– Tränarna var tydliga med vad dom ville ha mig till. Vi kunde bo kvar i Varberg och det är inte så långt att åka. Det var en väldigt bra lösning, säger han.

I Falkenberg håller han som vanligt till på kanten.

I den tidiga seriefinalen passade han fram först till Robin Östlinds 1–0 och sedan till Erik Pärssons 2–0.

Nio poäng på tre matcher

Därmed är Falkenbergs FF, allsvenskt 2014–2016, det enda lag som har full pott efter tre spelade matcher.

– Klubbens målsättning är att gå tillbaka till allsvenskan så snart som möjligt. Vi har sagt att vi ska vara med bra under våren för att få slagläge till hösten, säger Kalle Söderström.

Relaterade ämnen
Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag