Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kozica bakom allt i tung Öis–förlust

Foto: AXEL BOBERG / BILDBYRÅN
Foto: AXEL BOBERG / BILDBYRÅN

Dzenis Kozica gjorde lite vad han ville med Örgryte.

Anfallaren höll stor show på Stadsparksvallen med sina två mål när Öis åkte på en tung förlust i en grinig tillställning.

– En dålig prestation rakt igenom, säger Hannes Sahlin i Dplay.

Det var en minst sagt het tillställning i septemberkylan på Stadsparksvallen när J–Södra tog emot Örgryte – Göteborgslaget kunde vid en seger i en erkänt svår bortamatch hänga på serietoppen i jakten på de allsvenska platserna. 

Det blev det ingenting med – Dzenis Kozica gjorde två mål och såg till att samtliga tre poäng stannade kvar vid Vätterns södra spets. 

Det första målet kom redan efter 19 minuter när Kozica utnyttjade passivitet i Öis-försvaret och tämligen enkelt kunde rulla in ledningsmålet bakom Fredrik Andersson. 

Anfallarens andra mål kom efter en soloprestation ett par minuter före halvtidsvilan – ett resultat som också stod sig i resten av matchen. 

”Gör för jävla ont att säga”

Örgrytes Hannes Sahlin var oerhört frustrerad efter matchen.

– Det är en dålig prestation rakt igenom, det finns ingenting positivt vi kan ta med oss från den här matchen. Vi viker ner oss, säger Sahlin i Dplay och fortsätter:

– Tanken var att vi skulle hota bakom dem, vilket vi såg både mot Degerfors och när vi mötte dem för ett par veckor sedan. Deras backlinje är lite svajig, men vi utnyttjade det inte alls i dag. De vinner rättvist och det gör för jävla ont att säga det, men så är det.