Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klumpigt rött kort fällde taggat Öis

Dane Ivarsson.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Jonathan Azulay visades ut två minuter in i andra halvlek.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Snabb kvittering trots underläge, stora ytor på kanterna och förmåga att spela sig ur massiv press. 

Trots det fick Öis inte med sig något resultat när Häcken vann med 3-1.

– Vi är där vi är i utvecklingsprocessen, säger Öis-tränaren Dane Ivarssonn

Hemmalaget inledde starkt och satte tidigt kraftig press på Örgryteförsvaret. Det verkade inte bekymra Sällskapet nämnvärt, och allra minst målvakten Fredrik Andersson som vid två tillfällen kyligt fintade bort framrusande Häckenspelare och öppnade upp ytor för sina wingbacks. 

Anton Andreasson, men framför allt Daniel Paulson, hade under perioder nästan helt tomma ytor att spela och springa på när Häcken kom alldeles för långt och högt upp i press. 

Trots ett ledningsmål för hemmalaget lyckades man mycket kort därefter kvittera just genom att förvalta en tom yta på bästa sätt - Mohamed Said Adan sprang sig fri och satte kyligt 1-1 med bara sekunder kvar av första halvlek. 

”De får en otacksam uppgift”

Efter matchen är Dane Ivarsson nöjd med sitt lags insats, resultatet till trots. Öis-tränaren passar på att hylla de spelare som byttes in med en halvtimmes spel kvar lite extra. 

– Under stora delar av hela matchen har vi lugn och trygghet med bollen, vi vill vara tålmodiga och leta alternativ längs med marken. Det finns många saker vi gör bra, och framför allt är vi modiga. Sen utnyttjar vi kanske inte de ytor som uppstår på kanterna på bästa sätt, men det är där vi är i vår process – vi har tränat tillsammans i fyra veckor och har fortfarande en bit kvar till där vi vill vara, säger Dane Ivarsson och fortsätter: 

– De som hoppar in med 30 kvar att spela gör det väldigt bra, måste jag säga. De får en väldigt otacksam uppgift när de kommer in och får spela tio mot elva, men visar stort mod och försöker anamma vårt arbetssätt trots förutsättningarna. 

Ailton kliver av efter fyra minuters spel. Hur är det med honom?

– Han har fortsatt problem med en vad, men det löser sig inom kort. Han känner sin kropp väl.