Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Talangen lämnar Örgryte

Djurgårdens IF vann mot Örebro med 3-0 och går därmed upp i serieledning.
Herman Sjögrell är klar för Sirius.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Ola Andersson, sportchef i Sirius.
Foto: BILDBYRÅN

Det har ryktats vara på väg länge.

Nu är Öis-talangen Herman Sjögrell klar för Sirius.

– Det är ett roligt steg för mig att ta såklart, fotbollsmässigt känns det jättebra, säger talangen.

Herman Sjögrell har imponerat stort under säsongen.

Det har lett till att flera fått upp ögonen för mittfältaren. Förra veckan rapporterade Sportbladet att Sirius gjort klart med 20-åringen.

Nu bekräftar de inblandade klubbarna övergången.

– Det är alltid blandade känslor när en ung spelare går vidare men samtidigt är det en viktig del av vår sportsliga strategi att förädla och sälja vidare spelare. Vi är nöjda med den överenskommelse vi kommit till med IK Sirius och givetvis även glada för Herman som får spela i landets högsta serie. Det är han värd och jag är övertygad om att han kommer göra det bra. Nu fortsätter vårt arbete med att förstärka laget på kort och lång sikt, säger sportchefen Igor Krulj till Öis hemsida.

Får fyra miljoner kronor

Kontraktet som är skrivet sträcker sig över 2025.

Enligt Sportbladet får Öis fyra miljoner kronor för övergången.

– Det är ett roligt steg för mig att ta såklart, fotbollsmässigt känns det jättebra. Samtidigt är det ju tråkigt att lämna grabbarna i laget och alla som jag lärt känna ända sedan jag kom till akademin. Så det är lite blandade känslor faktiskt, säger Herman Sjögrell till Öis hemsida.

Sirius presenterade Herman under torsdagen:

– Vi är glada över att kunna signera en av Superettans mest talangfulla offensiva spelare. Vi är övertygade om att Hermans sätt att spela fotboll passar Sirius och vice versa. Herman har framtiden framför sig samtidigt som han kommer att utgöra ett ytterligare offensivt hot redan nu, säger Sirius sportchef Ola Andersson till klubbens hemsida.