Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Storvärvning i superettan: ”Äntligen fick vi vår Mr X"

Mervan Celik.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Celik under sitt senaste framträdande i Gais.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / © BILDBYRÅN

Publikfavoriten Mervan Celik, 29, är tillbaka i Gais.

Det bekräftar nu klubben.

– Äntligen fick vi vår Mr X, utbrister Jonas Östergaard, sportsligt ansvarig i Gais.

För tredje gången kommer Mervan Celik nu spela i Gais. 

Den 29-årige yttermittfältaren, som är uppvuxen i Biskopsgården i Göteborg och har Warta som moderklubb, har skrivit på ett ettårskontrakt.

Det skriver klubben på sin hemsida.

– Det känns jättekul, det ska bli härligt att få springa ut i grönsvart igen, säger Mervan Celik på Gais hemsida och fortsätter: 

– Jag har spelat utomlands och lärt mig en hel del. Man blir äldre och utvecklas både mentalt och fysiskt med fotbollsspelandet.

Celik spelade senast i Fatih Karagümrük i Turkiet, till vilka han gick förra sommaren i samband med att han lämnade BK Häcken.

Celik i Gais-tröjan 2012.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

”En drömvärvning”

Men nu är det alltså Gais som gäller igen. Klubbens sportsligt ansvarige Jonas Östergard är mer än nöjd. Han är strålande glad över nyförvärvet.

– Äntligen fick vi vår Mr X. Vi har fört diskussioner med Mervan under de senaste två månaderna, och nu är det klart. Vi är jätteglada att han är tillbaka i Gais, och vi tror att han kommer tillföra väldigt mycket i det offensiva spelet. Jag vill rentav påstå att det är en drömvärvning, säger han på hemsidan.

Mervan Celik gör sin första träning under den här Gais-sejouren redan på tisdagen. 

Hans lagkamrater har spelat en träningsmatch hittills i år. I den föll man mot allsvenska nykomlingen Varberg med 0–2.

Värvade Yarsuvat

Gais presenterade i förra veckan ett annat namnkunnigt nyförvärv: Richard Yarsuvat, 27 – som har en historia med Gais – skrev på för klubben.

– Jag vet att detta är en kontroversiell värvning med tanke på tidigare incidenter med Gais-supportrar men vi har efter diskussioner i med tränare, sportråd, styrelse och supportrar och låtit de sportsliga argumenten styra vårt beslut. Min förhoppning är så klart att Ricky kan leverera på planen och att det över tiden kan bidra till att skapa en bättre relation med våra supportrar, sa Jonas Östergaard då.

På sin hemsida presenterades Yarsuvat som Mr Y – nu är alltså även Mr X presenterad i form av Mervan Celik.

Gais leds denna säsong av den förre Degerfors-tränaren Stefan Jacobsson, 54.