Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Han återvänder till Öis – efter åtta år

Fredrik Ahlstrand var assisterande tränare till nuvarande Öis-tränarna Dane Ivarsson och Johan Mattsson i Lindome i fjol.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Miguel Beas lämnar Örgryte.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Öis ligger tolva i superettan.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Miguel Beas lämnar sin tjänst som assisterande tränare i Örgryte för att flytta hem till Spanien.

Ersätter gör Fredrik Ahlstrand som därmed återvänder till Öis efter åtta år.

– Det känns jätteinspirerande och roligt att vara här, säger han.

Tidigare i veckan stod det klart att Miguel Beas, som kom till Örgryte från Elfsborg inför säsongen 2020, lämnar sitt jobb som assisterande tränare i klubben för att bli huvudtränare i svenskägda Velez CF i den spanska tredjedivisionen.

– Jag kommer alltid vara tacksam för min tid i Öis. Jag har bara fina ord att säga om t föreningen, spelare och supportrar. Öis är en bra förebild för svensk fotboll och för alla ungdomar i Göteborg. Det har växt en känsla hos mig att jag vill hitta nya utmaningar och nu känner jag att det är rätt timing att gå vidare med min karriär, sa han.

Miguel Beas lämnar Örgryte.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”Han är väl inkörd”

Nu står det klart vem som ersätter spanjoren i Örgryte. 

Fredrik Ahlstrand, som har en bakgrund i klubbens akademi, återvänder till Öis.

– Sedan Miguel aviserade att han ville lämna för nya uppdrag har vi sökt någon som kan fylla hans roll och där passar Fredrik väl in. Han är väl inkörd på det arbetssätt vi vill jobba med och han har många av de kompetenser vi söker i rollen som assisterande. Dessutom roligt att välkomna en person som varit i akademin tidigare tillbaka till Öis-gården, säger Öis sportchef Igor Krulj till klubbens hemsida.

Öis ligger tolva i superettan.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Återförenas med tränarna

Ahlstrand lämnade Örgryte 2013 och har sedan dess arbetat som föreningsutvecklare, instruktör och sedan 2017 fram till i vintras som en del av ledarstaben i Lindome Gif. Där jobbade han med Öis nuvarande tränarduo Dane Ivarsson och Johan Mattsson.

– Det känns jätteinspirerande och roligt att vara här så klart. Jag hoppas kunna bidra med ett stort engagemang och en passion samt ett öga och intresse för analys och utveckling av det vi håller på med. Jag vet ju hur man vill att vi ska jobba, vilket innebär att min startsträcka borde vara relativt kort. Nu ser jag ser bara fram emot att träffa spelarna och komma igång med detta, säger Ahlstrand.

Öis ligger tolva i superettan.

https://twitter.com/OrgryteFotboll/status/1410540060156567557?s=20