Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kaptenen bryter med Gais: ”Finns klausuler”

Gais klarar kontraktet i superettan.
Marcus Bergholtz lämnar Gais.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Mittbacken är klar för spel i division 1 med Lindome Gif.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Gais lagkapten Marcus Bergholtz lämnar oväntat Grönsvart för spel i division ett och Lindome Gif.

Enligt klubbchefen Jonas Östergaard är förlusten ”allt annat än optimal”, men att det finns förutsättningar som gör att Gais kan få en del av kakan ändå.

– Det finns klausuler som reglerar vad som skulle hända om Marcus gör succé, säger Östergaard till klubbens hemsida.

Tämligen sent in i säsongsstarten står det klart att Gais lagkapten Marcus Bergholtz lämnar klubben efter två år. 

Karriären fortsätter något oväntat i Lindome Gif som till vardags huserar i division ett. 

– Vi har fört en diskussion med Marcus under en längre tid och bollat olika alternativ. Vi försökt att få med honom i den omstart som vi vill se i GAIS medan han har känt att han behöver något av en egen omstart. Med tanke på att vi förstärkt truppen med spelare på positioner centralt i banan så har vi ändå valt att vara flexibla i denna fråga och gått med på att släppa honom till en klubb som vi inte konkurrerar med under året.

– I överenskommelsen finns klausuler som reglerar vad som skulle hända om Marcus gör succé och blir värvad till någon annan klubb under året. Övergången är knappast ett optimalt alternativ för GAIS men vi har valt att se till helheten och jag tror att det här kan vara en bra lösning för alla parter, säger Gais sportsligt ansvarige Jonas Östergaard till klubbens hemsida.

Östergaard: ”Inga kommentarer”

Bergholtz har under sin karriär representerat Ängelholms FF, Östers IF, Helsingborgs IF och Stabaek.

När GT når Jonas Östergaard är han fåordig gällande formuleringen om ”klausuler” i pressmeddelandet. 

Vad innebär formuleringen rent konkret?

– Det vill jag inte kommentera. 

Marcus Bergholtz egna ord om tiden i Gais:

– Jag vill tacka alla som har stöttat laget och sett den arbetsinsats som vi lagt ner, även om spelet hackat och varit tveksamt. Jag önskar er lycka till i framtiden och att alla gaisare får tillfälle att fira lite mer än vad vi kunnat bjuda på under min tid i klubben. Det finns ett så stort engagemang kring GAIS att om klubben bara får det att lossna så finns alla möjligheter för en väldigt ljus framtid – och det hoppas jag att vi kan få se redan under den kommande säsongen, säger han till gais.se.