Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kanonöppning för Gais – vann direkt i premiären

Falkenbergs Edi Sylisufaj i kamp med Gais-försvararna Emin Grozdanic och August Wängberg.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Gais fick en kanonstart på superettan.

Seger med 1–0 i premiären mot förra årets allsvenskar Falkenberg.

Falkenberg åkte ur allsvenskan förra året och många är nyfikna på hur klubben ska klara sig i superettan.

Gais hade å sin sida visat en del goda tendenser under försäsongen som gett supportrarna förhoppningar om att äntligen slippa bottenstriden i superettan.

Falkenberg tog kommandot i första halvlek. Höll bollen mest och skapade några halvchanser, men Mathias Karlsson var alert i Gais-målet.

Gais höll ihop laget bra, men hade svårt att komma till avslut. Först i 36:e minuten kom första skottet på mål när Julius Lindberg ryckte inåt och sköt alldeles utanför straffområdet. 

Sterner nickade in frisparken

Målvakten Viktor Noring tog dock skottet, trots att den touchade en av hans uteförsvarare.

En betydligt vassare chans skapade Gais efter fem minuter i andra halvlek.

Daniel Sterner, som gjort flera mål under försäsongen, sänktes en bit utanför straffområdet av Falkenbergs lagkapten Tobias Karlsson, som drog på sig en varning.

Johan Andersson la upp frisparken och slog in den i straffområdet där Daniel Sterner kom i full fart och nickade in sitt första mål i superettan. 

Vild glädje i Gais och motsvarande frustration hos förra årets allsvenskar.

Karlsson fick rädda

Gais klev upp ordentligt spelmässigt i den andra halvleken. Falkenberg fortsatte att hålla i bollen mest, men gästerna fick alltmer att säga till om.

Det var dock fortfarande chansfattigt även om Falkenberg stundtals lyckades etablera tryck i jakten på en kvittering. Vid ett tillfälle tvingades dock Mathias Karlsson till en kvalificerad handparad tätt över gräset och en gång tippade han ett skott i ribban.

Mot slutet av matchen tryckte Falkenberg på allt hårdare. Det öppnade för ett kanonläge för Adrian Maric åtta minuter före slutsignalen. Men skottet gick via touch över.

Falkenberg fortsatte trycka på, men något mål blev det inte.

Gais fick en fin start på säsongen medan Falkenberg har en del att fundera på framöver.