Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bekräftat: Superettans bästa spelare lämnar

Diego Montiel vann superettans poängliga i år. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Han var Örgrytes bästa spelare den gångna säsongen – och utsågs till ”Årets spelare” vid superettans egen gala.

Nu lämnar Diego Montiel, 23, klubben.

– Tyvärr tackade han nej till vårt erbjudande i veckan, säger Öis klubbchef Niklas Allbäck.

– Det är med blandade känslor jag lämnar Öis, säger han.

Diego Montiel var en stor anledning till att Örgryte gjorde en stark säsong i superettan i år. 23-åringen gjorde 13 mål och 14 assist och vann poängligan när Öis slutade fyra i tabellen. Efter säsongen prisades han som ”Årets spelare” vid Superettan-galan.

Klubben har drömt om att kunna förlänga med Montiel – men nu står det klart att han lämnar klubben.

– Vi har de senaste veckorna försökt att hitta en lösning så att Diego skulle kunna fortsätta satsningen med Öis mot allsvenskan. Tyvärr tackade han nej till vårt erbjudande i veckan, säger Öis klubbchef Niklas Allbäck till klubbens hemsida.

Diego Montiel blickar framåt. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

 

”Haft det väldigt bra i klubben”

Öis insåg tidigt att det skulle bli svårt att behålla sin viktigaste spelare efter säsongen som gått.

– På ett sätt är det tråkigt, på ett annat sätt förstår jag honom. Att han efter den fina säsongen väljer att ta chansen att sondera marknaden. Nu finns det inget annat än att önska honom stort lycka till i framtiden. Vem vet, förhoppningsvis kanske Diego drar på sig Öis-tröjan igen längre fram i karriären, fortsätter Allbäck.

Diego Montiel säger att han lämnar Öis med blandade känslor.

– Jag är glad över att jag tar chansen nu att utmana mig själv och se hur bra jag kan bli. Samtidigt är jag ledsen för att jag har haft det väldigt bra i klubben med fina lagkamrater och tränare. Det har känts jättebra med Thomas (Askebrand) hela tiden. Jag vill rikta ett stort tack till alla härliga supportrar som alltid har funnits där för oss, säger han.