Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skrällvärvningen: El Kabir klar för Öis

Moestafa El Kabir återvänder till svensk fotboll.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Moestafa El Kabir, 31, är tillbaka i svensk fotboll.

Anfallsprofilen är klar för Öis i superettan.

– Målsinnet är kvar, fotboll är som att cykla, man glömmer inte av sånt, säger han.

Förra hösten bröt Moestafa El Kabir benet i en match med turkiska Rizespor – en skada som hållit honom borta från fotbollsplanen sedan dess.

Nu är 31-åringen tillbaka i full träning och snart redo för spel.

Comebacken kommer att ske i Örgryte – parterna har kommit överens om ett kontrakt som sträcker sig året ut.

– I sina bästa stunder är Moestafa en fantastisk fotbollsspelare, säger Öis sportchef Igor Krulj till klubbens hemsida. Kan vi tillsammans se till att han når den nivån igen är detta en win-win för båda parter. Det är fortfarande en stor del av säsongen kvar och med tanke på omständigheterna var detta en möjlighet som vi verkligen ville utnyttja. Vi hoppas också att Moestafa med sin erfarenhet kan bidra till våra unga spelares utveckling.

El Kabir under sin tid i BK Häcken.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”Bidra med lite spets”

Moestafa El Kabir slog igenom i Mjällby 2010 där han gjorde tio mål under sin första säsong. Sedan dess har anfallsprofilen spelat för en rad olika klubbar: BK Häcken, Al Ahli (Saudiarabien), Genclerbirligi FC (Turkiet), Sagan Tosu (Japan), Antalyaspor (Turkiet), Ankaragucu (Turkiet), Kalmar FF och Rizespor (Turkiet).

– Jag hoppas att jag kan bidra med erfarenhet, lite spets och förhoppningsvis mycket mål. Målsinnet är kvar, fotboll är som att cykla, man glömmer inte av sånt, säger El Kabir själv.

Öis ligger åtta i superettan efter 19 omgångar.

https://twitter.com/OrgryteFotboll/status/1308753200409960449?s=20

Moestafa El Kabir

Född: 5 oktober 1988.

Position: Anfallare.

Tidigare klubbar: NEC, Mjällby AIF, Cagliari, BK Häcken, Al Ahli, Genclerbirligi FC, Sagan Tosu, Antalyaspor, Ankaragucu, Kalmar FF, Rizespor.

Moderklubb: Blau-Wit Amsterdam.