Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter fiaskot: Öis sparkar tränaren

Keith Millen får lämna Öis.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Öis sportchef Igor Krulj.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Sören Börjesson.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Keith Millen, 54, får lämna jobbet som huvudtränare i Örgryte.

Klubbikonen Sören Börjesson och assisterande tränaren Miguel Beas leder laget under resten av säsongen.

”Efter många diskussioner och flera möten med inblandade har vi värderat flera alternativ och kommit fram till att detta är den bästa lösningen för Öis Fotboll”, skriver klubben på sin hemsida.

Keith Millen tog över som huvudtränare för Örgryte efter Thomas Askebrand inför årets säsong.

Men den senaste tiden har resultaten uteblivit.

Öis parkerar på nionde plats i superettan – och droppen som fick bägaren att rinna över för klubbledningen var den svidande förlusten mot division 3-laget IF Lödde i Svenska cupen i förra veckan.

– Jag vet inte vilken ände jag ska börja i. Vi måste hem och rannsaka oss själva. Det är inte acceptabelt på någon nivå alls. Jag vet inte vad jag ska säga. Det här är inte okej mot föreningen och våra supportrar. Vi har satt oss i en jävla sits, sa mittbacken Oliver Stanisic efter matchen.

Efter cupfiaskot fick Keith Millen tillfälligt ledig från sitt jobb som huvudtränare.

– Utifrån prestationerna i de senaste matcherna behöver vi sätta oss ned och analysera situationen och hur vi ska ta oss framåt från detta, sa Örgrytes ordförande Joacim Nordh i ett pressmeddelande.

Sportchefen Igor Krulj ledde laget i måndagens match mot AFC Eskilstuna (förlust med 0–1) och nu står det klart att Keith Millen får lämna sitt uppdrag i superettaklubben.

Keith Millen.
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

”Bästa lösningen”

Öis kommer att inleda förhandlingar med den 54-årige engelsmannen inom kort.

”Efter många diskussioner och flera möten med inblandade har vi värderat flera alternativ och kommit fram till att detta är den bästa lösningen för Öis Fotboll. Vi kan konstatera att utfallet av säsongen 2020 hittills inte blivit på det sätt som vi önskade. Vi har självklart vår del av ansvaret i detta och beklagar verkligen att vi inte lyckats bättre. Vi anser oss ha en väldigt bra och utvecklingsbar spelartrupp som vi tror på och vi hoppas nu när vi gör denna förändring att vi får en bättre utväxling av den resterande delen av säsongen 2020”, skriver Joacim Nordh och George Mourad, som är ansvarig för seniorfotboll i Örgryte, i ett uttalande på klubbens hemsida.

Tar över under resten av säsongen gör 64-årige Sören Börjesson, som är en ikon i Örgryte, och assisterande tränaren Miguel Beas. Igor Krulj kommer att finnas med som en resurs på träningsplanen och i samband med match, men har främst fokus på sin roll som sportchef för att bygga laget inför nästa säsong.

Öis möter Dalkurd hemma på lördag.

TV: Janne Andersson: ”Det är irriterande”