Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag vaknade på morgonen och hade inte en aning”

Amin Affane gjorde debut för Öis i 1–1-matchen mot Mjällby.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Amin Affane, 25, har ett par intensiva dagar bakom sig.

Med bara ett par timmar kvar innan transferfönstret stängde i tisdags fick han reda på att Örgryte var intresserade – och då gick det undan.

I matchen mot Mjällby gjorde han sin debut.

– Det har gått riktigt, riktigt snabbt. Jag kan inte förstå det än, säger han.

Amin Affane hade det tufft med speltiden i IFK Göteborg den här säsongen.

I vintras imponerade han stort och många trodde att han var redo för en startplats i Poya Asbaghis lagbygge. Men efter att spelare som Alhassan Yusuf och August Erlingmark tagit stora kliv framåt har Affane främst förpassats till bänken.

Faktum är att han bara startat en match i allsvenskan i år.

Men i tisdags, precis innan transferfönstret skulle stänga, dök den nya möjligheten upp.

Lokalrivalen Örgryte var intresserade.

Hektiska timmarna: ”Fick ett sms från min agent”

– Jag vaknade på morgonen och hade inte aning om att jag skulle spela för Öis. Sen fick jag ett sms från min agent, jag träffade Thomas (Askebrand, tränare) och efter det samtalet kändes det som ett projekt som var lämpat för mig, berättar han.

Öis-debuten blev avklarad snabbt. I lördagens drabbning mot Mjällby fick han 90 minuters speltid i matchen som slutade 1–1 – och 25-åringen svarade för en assist.

– Jag ville lämna min trygghet i IFK Göteborg och våga. Det känns ganska bra nu efter matchen. Jag spelade 90 minuter och gjorde det helt okej. De får ha lite tålamod, men jag är glad över att laget har överseende. Jag behöver fortfarande lära känna spelarna lite bättre för att se vilka styrkor de har, säger han.

Gjorde poäng i Öis-debuten

Förutom framspelningen som Affane svarade för till Anton Lans 1–1-mål så var han involverad i mycket offensiv väg. Inte minst på fasta situationer.

– Fasta är något som jag jobbar mycket extra på och har fått chansen i mina tidigare klubbar. Det är en enkel grej att träna upp, det är bara att stå och nöta. Jag är glad att jag fick utdelning på en i dag och sen hade jag en i ribban också.

För Affanes del så kommer han in i ett Öis som svarat för en stark säsong så här långt och befinner sig i ett race mot allsvenskan. 

För närvarande ligger man på en femteplats i tabellen.

– Jag har inte pratat med laget om det, men som jag ser det så är det bara att ta en match i taget. Vi kan vinna varje match, men det är ingen idé att gå och räkna poäng i tabellen, det gör en bara onödigt nervös. I stället tar vi en match i taget och ser till att göra det bättre för varje gång, säger han.

LÄS MER: Örgryte värvar – från Blåvitt