Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag frågade rakt ut: Är vi skitstövlar då?”

Richard Yarsuvat.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Gais sportchef Nicklas Karlström.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Simon Alexandersson.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. I januari bröt Richard Yarsuvat, 29, foten – några månader in i sin rehab fick han ett bakslag.

Nu, när han närmar sig spel, har Gais gjort klart med en ny anfallare.

– Jag är inte rädd för konkurrens. Om det gynnar klubben, då är jag nöjd, säger Richard Yarsuvat och berättar om samtalet med sportchefen.

Säsongen 2020, då Richard Yarsuvat anslöt till Gais, slutade med åtta mål för anfallaren.

Säsongen 2021 har han ännu inte gjort en minut.

Det var på försäsongen i januari, bara på den andra träningen, som Yarsuvat landade olyckligt med foten. Efter kontroller visade det sig att han brutit foten.

– Det har varit jobbigt. Man såg inte det här komma riktigt. Man såg fram emot säsongen och man var taggad, säger Richard Yarsuvat.

Richard Yarsuvat.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Beskriver sina år i klubben

Anfallaren har börjat närma sig spel. Men under våren fick han ett bakslag på sin rehab och det håller honom borta från spel än i dag.

– Sedan kom bakslaget och det har varit tungt mentalt. Det har varit ett jobbigt år. Men fotbollen är sådan, säger Richard Yarsuvat.

Hur har dina år varit i Gais?

– Första året blev tråkigt, vi gjorde inte så många mål. Det var svårt att visa att man är den målskytten som alla förväntar sig. Andra året kändes som man kunde slappna av lite mer. Men sedan kom den här jävla skitskadan. Det var bara att luta sig tillbaka och ställa om. Det gick inte att göra så mycket.

Hur känns kroppen?

– Det känns bra. Jag tar steg framåt för varje dag. Men jag är inte helt hundra än, jag behöver träna mer och hitta matchtempo. Men det känns som jag är nära, säger Richard Yarsuvat.

Simon Alexandersson.
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Samtalet med klubben: ”Är vi skitstövlar?”

Samtidigt som Richard Yarsuvat återhämtar sig från sin skada har Gais gjort klart med en ny anfallare: Simon Alexandersson.

Hur känns det när du är i en jobbig period och rehab? Känns det konstigt?

– Absolut inte. Jag har pratat med klubben inför det här. Nicklas (Karlström, sportchef) ringde mig för längesedan och jag förstod klubben till 100 procent. Jag är inte rädd för konkurrens. Om det gynnar klubben, då är jag nöjd.

Nicklas Karlström, sportchef i Gais.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Nicklas Karlström, sportchef i Gais, förklarar hur övergången kom till:

– Jag frågade honom rakt ut: ”Hur känns det om vi tar in en nia i det här läget? Tycker du att vi är skitstövlar då?” Men han var förstående och förstod att det var för klubbens bästa. Nu kan han samtidigt fokusera på sin rehab och inte känna någon stress, säger Nicklas Karlström.

Richard Yarsuvat medger att han börjar närma sig spel.

– Jag hade säkert kunna göra några minuter redan på lördag. Men jag behöver träna på riktningsförändringar och vändningar. Fysisk är jag inte där heller så klart. Men om en månad kanske man är helt redo, säger han.