Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ivarsson: ”Vi är fega i vårt sätt att agera”

Dane Ivarsson tycker att hans lag blev fegt.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Ajdin Zeljkovic satte en straff och dunkade en frispark i ribban, men det blev förlust mot Gais.
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Örgryte ledde länge, men Gais vände och vann derbyt på Gamla Ullevi. 

Efteråt var besvikelsen stor i Öis-lägret. 

– Gais vill lite mer, vi är fega i vårt sätt att agera, säger tränaren Dane Ivarsson. 

Redan efter en kvart dunkade Ajdin Zeljkovic in 1–0 på straff. 

– Jag hade bestämt mig för att skjuta i mitten, jag hade bara gått och väntat på att vi skulle få en straff, säger anfallaren, som i matchens absolut sista sekvens prickade ribban med en frispark. 

– Det var jättenära, men den gick inte in den här gången... 

I andra halvlek gjorde Gais inhoppare Richard Yarsuvat två mål och trots en stark slutforcering blev det noll poäng för Örgryte. 

– Vi är inte nöjda med vår prestation. Jag tycker på något sätt att Gais vill lite mer, de är lite hetare. Vi gör inte det vi vill. Jag tycker att vi börjar bra men blir fega efter straffmålet. Vi är fega i vårt sätt att agera, offensivt framför allt. Jag blev inte jätteförvånad när kvitteringen kom, Gais hade spelat till sig ett antal lägen då. Vi vet att vi kan betydligt bättre än vad vi visade i dag, säger tränaren Dane Ivarsson. 

”Det kan bero på publiken...”

Ajdin Zeljkovic deppade i medierummet efteråt. 

– Det är tråkigt som fan, vi är jättebesvikna. Man vill alltid vinna ett derby, men vi räcker inte till den här gången. Vi kommer inte upp i max. Efter 1–0 bjuder vi in Gais i matchen och faller tillbaka. Vi vågar inte, det kan bero på publiken och allt det här, att det blir nerver och att man gömmer sig. 

Örgryte hade sju raka matcher utan förlust inför avspark, men får nu sikta in sig på att ta tre poäng i hemmamötet med Falkenberg på söndag i stället. 

– Vi får analysera derbyt i morgon och tugga vidare. Det är bara att köra på, säger Zeljkovic.