Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Inte dyrare än en svensk tränare”

Keith Millen, med mikrofonen, är ny tränare i Öis. Här flankerad av George Mourad, sportsligt ansvarig i styrelsen, och sportchefen Igor Krulj.Foto: DAVID ASSERFORS / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Mer pengar för tv-rättigheterna.

En ny tränare från England.

Nästa år ska Öis upp i toppen av superettan – och helst gå upp i allsvenskan.

– Det vore löjligt av mig att säga att vi ska vara nöjda med en plats i mitten av superettan, säger Öis ordförande Joacim Nordh.

Ordförande Nordh vill inte säga hur många tränare som de varit i kontakt med innan klubben fastnade för Keith Millen.

– Vi har letat efter en etablerad tränare som har varit med på arenorna. Vi har intervjuat många väldigt duktiga tränare, säger han dock.

Krulj kände Millen väl

Men när Igor Krulj anställdes som sportchef i Öis tog jakten en annan riktning.

– Igor kände Keith väl efter deras samarbete i Halmstad och tog kontakt med honom. Därefter blev det en annan typ av förhandling, säger Joacim Nordh.

Med en engelsman vid rodret ska Öis styras uppåt, helst så fort som möjligt.

– Uppdraget är att ta oss till allsvenskan, det första målet är att ta oss upp i toppen i superettan nästa år. Det var vår ambition även i år, utifrån det var sjundeplatsen ett misslyckande, säger Joacim Nordh.

Får två miljoner till

Det är snart nio år sedan Öis gick i konkurs och blev nedflyttad till division ett. Har klubben råd med en utländsk tränare?

– Det här är inte en dyrare lösning än om vi hade anställt en svensk tränare. Men vi får nästa säsong in ungefär två nya miljoner från Sef för tv-rättigheterna, omsätter 24 miljoner och har gått från konkurs till att vara en hyfsat välmående förening, säger ordföranden.

Drygt två timmar efter presskonferensen på måndagseftermiddagen presenterades den förre Elfsborgs-spelaren Anton Andreasson som ny spelare i Öis.

Stort kontaktnät i England

Men bygget av nästa års trupp är ännu inte färdigt. Där kommer förmodligen nye tränarens speciella kontakter att kunna användas.

– Keith Millen har ett stort kontaktnät i England. Vi får se om det ger något som kan förstärka vår trupp, säger Joacim Nordh.

Är det på något sätt en chansning att plocka in en tränare från England?

– All rekrytering till alla jobb på alla nivåer är en chansning. Man kan aldrig vara säker på hur det ska gå. Men vi tror på Keith, säger Joacim Nordh.