Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ibland får man överraska och testa något annat”

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Normalt spelar han på det inre mittfältet.

Men när Gais sensationellt slog ut Malmö FF ur svenska cupen var det anfallaren Adnan Maric som gjorde matchens enda mål.

– Jag vet att målvakten har svårt att nå om man siktar mot bortre stolpen, säger han om det vackra målet som gör att Gais är en poäng från kvartsfinal i svenska cupen.

När Gais överraskande besegrade Halmstads BK i första omgången var Daniel Sterner hjälte med ett bicycleta-mål och en målgivande passning.

Men mot Malmö FF valde Gais-tränaren Stefan Jacobsson att i stället placera Adnan Maric i den centrala anfallsrollen.

– Mot svenska mästarna ville vi gärna utnyttja Adnans fysik längst fram, förklarar Jacobsson.

Och det var en satsning som lyckades. 

”Ibland får man överraska”

När Julius Lindbergs passning nådde felvände Adnan Maric fötter inne i straffområdet var han klinisk när han vände och avslutade.

– Ibland får man överraska och testa något annat. Jag fick en bra passning av ”Julle” och sen var min instinkt att komma in i banan och lägga den vid bortre, för där har målvakten alltid svårt att nå den, säger han. 

– Det var ju ett läge i matchen när vi kände att vi rent fotbollsmässigt var bra. Skönt att få göra mål när vi spelade så bra som vi gjorde just då.

Men efter 20 minuter var det i stort sett bara Malmö rakt genom matchen. Skåningarna höll bollen, tryckte på och skapade chanser – men lyckades inte få bollen i mål.

”Vi ska fortsätta jobba så här”

Adnan Maric var inblandad även i nästa avgörande händelse, när Malmös danska stjärnan Anders Christiansen fick sitt andra gula kort och åkte ut med tolv ordinarie minuter kvar.

Christiansen tyckte att det var fifty-fifty vem som sparkade på vem och tyckte att det borde ha räckt med en frispark.

Adnan Maric har en annan uppfattning.

– Han kom in fult, det var ett solklart gult kort, säger Adnan Maric.

På lördag möts superettanlagen Gais och Västerås i gruppfinal om en kvartsfinalplats medan allsvenskarna Halmstad och Malmö är utslagna.

– Vi känner oss trygga som lag. Vi är på rätt väg, vi ska fortsätta jobba så här, säger Adnan Maric.