Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllningen till skadade ”Momo”

Mohamed Saids säsong är över efter att ha dragit sig en korsbandsskada mot Öster.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Mohamed Saids säsong är över efter korsbandet gått sönder.

Inför matchen mot Trelleborg hyllades han av sina lagkamreter med tröjor med texten:

”Krya Momo”.

– Det är ingen skada man önskar någon. Men vi har hans rygg och vi kommer stötta honom hela vägen, säger Kevin Ackermann.

I matchen mot Öster tvingades Mohamed Said utgå efter en befarad knäskada. Intiala tester visade på blåmärken på skelettet.

Men efter ytterligare tester fick Mohamed Said mardrömsbeskedet: Det främre korsbandet är av.

Det innebär att säsongen för anfallaren är över.

– Det var väldigt tufft. Jag tänkte först att det inte var något allvarligt och var lugn. Men när jag helt plötsligt hörde att korsbandet var av... Det blev riktigt tufft, berättade Mohamed Said efter han fått beskedet.

Hyllningen från lagkamraterna

Inför matchen hyllades anfallaren av sina lagkamrater. Samtliga spelare som startade matchen bar vita tröjor med texten: ”Krya Momo”.

Lagkamraternas hyllning till ”Momo”.
Foto: Discovery Plus / Discovery Plus

– Det är jättetråkigt. Det är ingen skada man önskar någon. Men vi har hans rygg och vi kommer stötta honom hela vägen. Jag är säker på att han kommer komma tillbaka starkare, säger Ackermann.

Kevin Ackermann vet själv hur det är att vara borta en längre tid. Han kämpade med ett hjärtproblem som höll honom borta från spel en längre tid.

– Jag vet hur det är att vara skadad länge. Det är ingen dans på rosor. Jag sa till honom: ”Det går upp och ner, men efter operationen blir det lättare för då förstår man att man är på väg tillbaka”, säger Ackermann.