Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Han är en jävla krigare och vinner otroligt mycket boll”

Nikola Asceric jublar med Marcus Bergholtz efter 2-2-målet.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Bosko Orovic.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

2-2 mot Trelleborg borta efter en galen första halvlek. 

Bosko Orovic hyllar sitt serbiske nyförvärv Nikola Asceric. 

– Han är grymt bra i dag, säger Gais tränare. 

Det blev pangpangfotboll på Vångavallen, i alla fall i första halvlek. Gais tryckte gasen i botten och redan i femte minuten prickade vänsterbacken August Wängberg in 1-0 till gästerna. 

Men Trelleborg både kvitterade och tog ledningen. Då hade 25 minuter avverkats. 

– Skakig försvarsinsats. Det var vilda västern från båda lagen på en dålig gräsmatta. I andra kontrollerade vi det bättre, säger Bosko Orovic. 

Kort därpå höll sig Gais serbiske nyförvärv Nikola Asceric framme och tryckte in 2-2, vilket blev slutresultatet.  

– Det var inte så snyggt, men om jag väljer mellan fem snygga mål och sex fula, så väljer jag utan tvekan sex fula. Det är skönt att göra mål, men det känns ändå inte bra när vi inte vinner, säger den 193 centimeter långe anfallaren till GP.

En brokig karriär 

27-årige Nikola Asceric har hunnit avverka en del länder under sin fotbollskarriär: Serbien, Österrike, Albanien, Montenegro, Japan, Malta, Grekland och Saudiarabien. 

I januari skrev han på ett tvåårskontrakt med Gais och efter en något trög start har Nikola Asceric kommit i gång. 

– En förträfflig insats. Han är en jävla krigare och vinner otroligt mycket boll för oss. Han kämpar kopiöst och kryddar det med ett mål. Det har gått förvånansvärt snabbt för honom hos oss, men vi har bara spelat en match och ska inte ropa hej ännu, säger Bosko Orovic. 

Så startade Gais mot Trelleborg

Marko Johansson – Netinho, Carl Nyström, Emil Wahlström, August Wängberg – Marcus Bergholtz, Predrag Randelovic, Niklas Olsson – Leonard Pllana, Nikola Asceric, Karl Bohm.