Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Har ingen egen agenda – jag ska inte bli såld”

Mikael Boman och Halmstad besegrade Gais och tog ett stort kliv mot allsvenskan.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. 3-1 borta mot Gais – och ett stort steg närmare allsvenskan för Halmstads BK. 

Och Mikael Boman, 32, fördubblade säsongens målskörd på knappt 20 minuter. 

– Jag har ingen egen agenda, jag ska inte bli såld utan gör bara det som är bäst för HBK, säger anfallaren. 

Halmstad studsade tillbaka direkt efter förlusten mot Jönköpings Södra borta senast. Gästerna dominerade och imponerade mot Gais på Gamla Ullevi. 

Efter knappt 20 minuter spelade Emil Wikström elegant fram Mikael Boman, som vrickade in bollen bakom keepern Mathias Karlsson. Och en stund före paus klippte den gamle Blåvittanfallaren till igen. 

Boman – som får dra ett tyngre lass nu när skyttekungen Rasmus Wiedesheim-Paul har lämnat för Rosenborg – gick därmed från två gjorda mål den här säsongen till fyra på knappt 20 minuter. 

– Jag hjälpte ju Rasmus att bli såld genom att vara felvänd och ta duellerna för honom, haha. Nä, men nu kan jag vara lite mer rättvänd och det är kul. Samtidigt har jag ingen egen agenda, jag ska inte bli såld utan gör bara det som är bäst för HBK. Jag känner ingen stress som man gjorde när man var yngre, säger Boman. 

”Ett tufft race in i det sista” 

Strax efter paus tryckte veteranen Andreas Johansson in 3-0 efter en hörna. Richard Yarsuvat reducerade visserligen i slutet, men spännande blev det aldrig. 

– Tre fina poäng och ett intressant utgångsläge inför fortsättningen. Det blir ett tufft race in i det sista, säger tränaren Magnus Haglund. 

Halmstad jagar direktavancemang till allsvenskan. Samtidigt tappade tabellettan Degerfors poäng borta mot Brage. Med åtta omgångar kvar skiljer det sex poäng mellan lagen. Jönköpings Södra, som slog Umeå borta med 2-1, ligger på kvalplats, två poäng bakom Halmstad. 

– Vi är väldigt stabila och nu har vi fått in Simon Lundevall också. En riktig klasspelare. Superettan är en tuff serie, många kör fembackslinje, men vi har ett bra läge, säger Mikael Boman. 

Gais: Vi är för naiva 

Gais, som inför mötet med HBK hade fem segrar på de sex senaste matcherna, parkerar på åttonde plats. 

– Man är alltid besviken när man får stryk, men Halmstad är något snäpp bättre än oss i dag. Vi är för naiva och som helhet är vi inte riktigt där i dag. Det fattas lite både individuellt och som kollektiv, säger tränaren Stefan Jacobsson i Dplay.