Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Publikfavoriten tillbaka i Gais: ”Känns fantastiskt”

Malkolm Moënza i Gaiströjan 2016.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Malkolm Moënza har representerat Dalkurd.
Foto: PELLE BÖRJESSON / IDROTTSFOTO / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Gais fortsätter att förstärka sin trupp – och det med en gammal publikfavorit. 

Klubben har presenterat Malkolm Moënza, 27. 

– Det känns fantastiskt, säger han till klubbens hemsida. 

Malkolm Moënza gjorde 124 matcher för grönsvart mellan 2012 och 2017 innan han skrev på för Dalkurd. Under 2020 testade han lyckan i Spartak Trnava i Slovakien, men det blev bara en kortare sejour där. 

Efter elva matcher återvände han till Dalkurd och skrev på ett 1,5-årskontrakt. 

– Åren jag spenderade i Dalkurd var fantastiska. Jag trivdes enormt bra i klubben med alla runtomkring och med våra underbara supportrar. När jag fick frågan och när Dalkurd hörde av sig så fanns det ingen tvekan. Jag ville komma hem igen och spela den roliga fotbollen igen, sa han då. 

Skriver på för två år 

Under hösten gjorde Malkolm Moënza 16 starter och ett inhopp i superettan för Dalkurd, men nu är han alltså klar för Gais, vilket GT kunde avslöja under måndagsförmiddagen. 

 Ett tvåårskontrakt är påskrivet. 

– Det känns fantastiskt, det är riktigt ’gött’ att vara tillbaka och det känns ju som att komma hem. Det ska bli så kul att komma till Gaisgården och få sätta i gång säsongen, jag kan knappt vänta på att få göra första träningen, säger Moënza som tycker att han har utvecklats. 

– I dag är jag bättre på att hålla en hög och jämn nivå än tidigare då det kanske kunde svaja lite. Jag har lärt mig mer om hur jag ska spela och id ag är jag mer fokuserad på att spela på mina styrkor som spelare. Sedan har jag fått ett större självförtroende och det underlättar också så klart.

Karlström: ”En klasspelare”

Gais sportchef Niklas Karlström berättar att klubben var intresserade redan i somras, men att andra positioner då gick före. 

– Att han nu är klar för en comeback i Gais känns naturligtvis väldigt roligt, inte minst eftersom han får chans att visa för alla gaisare vilken klasspelare han utvecklats till. Han är snabb, bolltrygg, duktig på att utmana och komma till inlägg och har fysiken för att jobba hårt i båda riktningar, säger Karlström. 

Gais har sedan tidigare gjort klart med Aiham Ousou (lån, BK Häcken), Johan Andersson (Djurgården), Viktor Alexandersson (Lindome), Daniel Hultqvist (Oskarshamn), Harun Ibrahim (Angereds BK) och Daniel Sterner (Täby FK). 

Gais drog i lördags i gång försäsongsmatchandet och slog då Norrby på Bravida Arena med klara 3–0.