Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gais vädjan till supportrarna: ”Då skulle vi inte överleva”

Jonas Andersson, ordförande i Gais.Foto: Privat.
Gais supportrar har genom åren hjälpt klubben på många sätt.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Gais går in i en ny fas och förbereder sig för premiären. 

Samtidigt uppmanar klubben sina årskortsinnehavare att inte kräva pengarna tillbaka.  

– Kommande månaderna blir ett stålbad, säger ordföranden Jonas Andersson. 

Gais har dragit i handbromsen och permitterat personal och spelare. Men 14 juni är det grönt ljus för superettan vilket betyder att träningsmängden kommer att öka. Det innebär också att klubbens lönekostnader ökar, men det gör inte intäkterna eftersom det inte är tillåtet med publik på matcherna än på ett bra tag. 

– Vi måste hitta sätt att få supportrar och partners att stötta klubben även denna gång, men vi vill så långt det är möjligt göra det utan mössan i hand. Under mars, april och maj har vi försökt att hitta aktiviteter där den som stöttar får något tillbaka, matcherna mot Öis och Hammarby som vi repriserade är bra exempel och även de så kallade förköpsbiljetterna, säger ordföranden Jonas Andersson till klubbens hemsida.

Har inte råd betala tillbaka 

– Vi kommer att behöva hitta fler sätt att kompensera för intäktsbortfall och det kommer att behövas fler idéer och aktiviteter. Men just nu sitter vi inte med patentsvar på den frågan, annat än att vi måste hitta sätt att hantera läget.

En het fråga nu är vad som händer med alla som köpt årskort men som inte får gå på matcherna. Klubben har diskuterat frågan intensivt och ett besked uppges komma i veckan. Klart är man inte har råd att betala tillbaka vad man hittills har fått in på de 800 sålda årskorten. I fjol sålde man 1 050 stycken. 

– Det blev aldrig någon slutspurt inför seriepremiären och det gör att vi har tappat ungefär en halv miljon jämfört med förra året. Så det är enkelt att konstatera att vi är i ett rejält utsatt läge och att vi inte skulle överleva om vi skulle behöva betala tillbaka tidigare intäkter, säger Jonas Andersson till klubbens hemsida. 

Vädjar till supportrarna 

 Gais vädjar ”å det starkaste” till alla årskortsinnehavare att inte begära tillbaka pengarna. 

– Vi hoppas att våra fans vill stanna kvar och stötta klubben under hela 2020, säger ordföranden.