Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carl Nyström: ”Jag har kollat på Henry”

Gais Boris Lumbana och Halmstads Dusan Djuric. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Halmstad kvitterade och Aiden Connor kan ha blivit allvarligt skadad. 

Men Gais fick i alla fall en poäng efter Calle Nyströms mål. 

– Jag har kollat på Henry, säger mittbacken. 

Alldeles i slutet av 1-1-mötet på Gamla Ullevi vred den inhoppande Gaisspelaren Aiden Harvey till knät.  

– Han hade rejält ont och har fått tryck, kyla och kryckor med sig hem nu. Vi ska undersöka honom vidare efter helgen. Det kan mycket väl vara korsbandet, men det behöver heller inte vara det, säger läkaren Mats Börjesson. 

I 67 minuter hände ingenting. Det var ställningskrig mellan två lag som inte motsvarat förväntningarna i år och som är indragna i bottenstriden. 

Sedan fick Gais en frispark som mittfältaren Netinho slog. Till slut damp bollen ner framför mittbacken Carl Nyström, som skickade in 1-0, hans tredje mål för säsongen. 

– Kanske inga vackra mål, men viktiga. Det hade varit jättejobbigt med en förlust i dag och vi vill verkligen ikapp Halmstad som är fyra poäng före, säger Nyström och fortsätter: 

– Men i dag såg jag faktiskt en liten yta och försökte placera in den. Jag har kollat på Henry (Thierry), han var min idol. Vilken spelare, vilka bredsidor. Han passade alltid in bollen, målet är ju stort. 

Thierry Henry har numera lagt skorna på hyllan. Foto: KERIM OKTEN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Meriterat Halmstad 

Halmstads BK dominerade stort spelmässigt och tio minuter senare var det kvitterat. Gaismålvakten Marko Johansson räddade Rasmus Wiedesheim-Pauls avslut med foten, men returen nickade HBK:aren i en båge över keepern och in i mål. 

Halmstad, med meriterade spelare som Andreas Johansson, Joel Allansson, Dusan Djuric och Mikael Boman i laget, tryckte på i slutet medan Gais satsade på enstaka kontringar, men några fler mål blev det inte på Gamla Ullevi. 

– Vi skapar för lite, har för korta anfall och är inte lugna med bollen, men vi förvarar oss jättebra som lag. De skapar knappt någonting. Ingen frejdig fotbollsmatch någonstans, men okej, vi fick en poäng och den kommer att vara viktig, säger Carl Nyström. 

”Vi ska klara det här”

Gais har bara en enda seger på de sju senaste matcherna i superettan och ligger pyrt till i tabellen (tolva).  

– Vi ska klara det här och fortsätter att gneta. Vi krigar stenhårt för varandra, det finns mycket hjärta och även kvalitet, men i dag fick vi tyvärr inte ut det. 

Magnus Haglund. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

HBK-tränaren Magnus Haglund: 

– Det blir en kamp hela vägen in för att hålla sig på rätt sida alla streck och ge sig själv rätt förutsättningar inför 2020. Vi är ett antal lag som är i farozonen.