Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gais ställer in match – flera spelare sjuka

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Gais ställer in fredagens träningsmatch mot Dalkurd. 

Flera spelare har influensaliknande symptom. 

”Vi har inte genomfört några tester avseende om det handlar om Corona-virus eller inte.”, skriver klubben på sin hemsida

Flera spelare i Gais trupp är hemma och kurerar sig och Gais motiverar beslutet att inte göra något coronatest så här: 

”Bedömningen är att unga och vältränade personer knappast kommer att drabbas så allvarligt. Inom Gais gäller att vi fortsatt följer myndigheters rekommendationer och de riktlinjer som redan finns för vår verksamhet med hänvisning till virussmittan, till exempel i avseende att begränsa fysisk kontakt och social närhet.” 

”Kan komma att vidta andra åtgärder”

Fredagens träningsmöte med Dalkurd kommer alltså inte att spelas och klubben meddelar att man återkommer med besked om hur verksamheten ska bedrivas framöver. 

”Just nu har vi inte antagit några nya riktlinjer eller beslut till följd av de insjuknade spelarna, men vi följer läget noga och kan komma att vidta andra åtgärder i samråd med klubbens läkare.”, skriver Gais på sin hemsida.