Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Totalt överkörda – nu kickas tränaren

Se de senaste nyheterna inom sportvärlden
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Under söndagen föll Gais med 1–5 mot Dalkurd. 

Nu har styrelsen fått nog. 

Tränaren och sportchefen Bosko Orovic sparkas. 

Gais har haft en tung säsong och under söndagen kom den fjärde raka förlusten. Nu får tränaren och sportchefen Bosko Orovic ta konsekvenserna – och sparkas. Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i Gais styrelse, kommenterar beslutet följande på Gais hemsida

– Vårsäsongen avslutades med fyra raka förluster och vår förhoppning var att uppehållet skulle ge oss såväl ny energi som skadade spelare tillbaka. Under söndagen fick vi tyvärr konstatera att så inte blev fallet och att vårt tabelläge därmed blev än mer utsatt, säger Östergaard och fortsätter. 

”Inga tecken på förbättring”

– Matchen mot Dalkurd visade inga tydliga tecken på förbättringar vare sig spelmässigt eller resultatmässigt varför styrelsen och sportrådet gör bedömningen att det behövs ett nytt ledarskap för att vända utvecklingen så att Gais säkrar spel i superettan också 2020.

Nu uppmanar Gais ordförande supportrar och partners att bidra ekonomiskt för att skapa bästa möjliga förutsättningar för ett nytt kontrakt i superettan. 

13 poäng på 14 omgångar

– Vi beklagar verkligen att vi hamnat här, men vårt beslut handlar främst om att ge Gais nya möjligheter att klara kontraktet i superettan. Att arbetsbefria vår huvudtränare och söka en ersättare kommer att ge klubben en kostnad som vi inte budgeterat för men vi bedömer ändå att det är ett nödvändigt beslut för att försöka vända utvecklingen. Vi kommer under de närmaste dagarna att uppmana supportrar, partners och andra intressenter att bidra ekonomiskt för att skapa bästa möjliga förutsättningar för att säkra kontraktet i superettan, säger Johan Andersson. 

Assisterande tränaren Patrik Ingelsten kommer nu att ta över som tränare. Vid sin sida kommer han ha Lallo Fernandez och Kenneth Gustafsson.

Gais har spelat in 13 poäng på 14 omgångar och ligger på en negativ kvalplats i superettan.