Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gais rasar mot röda kortet: ”Ligger ner och skriker”

Malkolm Moenza fick syna det röda kortet mot Helsingborg.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. EM-aktuelle Andreas Granqvist höll. 

Det gjorde inte Gais – som åkte på sin tredje raka förlust. 

– Domarna måste göra det mycket bättre. Det är gång på gång, säger mittbacken Aiham Ousou i Discovery. 

Han syftar på en omdiskuterad situation i minut 30 på Gamla Ullevi. Helsingborgs Wilhelm Loeper och Malkolm Moenza drog i varandra och duellen slutade med att gaisaren tydligt armbågade motståndaren i magen/bröstet. 

Domaren tvekade inte utan halade upp det röda kortet. 

– Vi gör det väldigt bra fram tills dess, det ändrade matchbilden helt. Jag är väldigt besviken på domarna. Det är lika mycket dragningar åt båda håll, men Malkolm står upp medan den andre ligger ner och skriker. På det sättet blir domaren påverkad, säger Gais mittback Aiham Ousou i halvtidsintervjun med Discovery. 

Sju minuter före utvisningen hade Max Svensson gett skåningarna, som precis som Gais kom till spel med två raka förluster, ledningen efter ett fint anfall. 

– En jämn första halvlek med mycket fajt och kamp. Vi skapar många bra målchanser och vinner rätt mycket dueller och får loss bollen och kan gå till anfall. Att vi satte dit en boll var en lättnad för både mig och laget. Skönt att det släpper, säger Max Svensson. 

Jätteräddning i slutet

Daniel Sterner hade en farlig nick i slutet, men Anders Lindegaard i HIF-målet sträckte ut och gjorde en jätteräddning. Helsingborg höll undan, vann med 1-0 och knappar in på topplagen. 

Landslagsmittbacken Andreas Granqvist, 36, som haft så stora skadebekymmer de senaste åren, spelade 90 minuter och uppträdde stabilt. 

– Jag är lite trött, men det är det värt när vi tar tre poäng. Det känns extremt skönt, även om vi slarvade för mycket och borde ha dödat matchen tidigare med en man mer. Sedan är jag inte där jag vill vara med kroppen, ryggen har strulat lite, men skönt med 90 minuter och vi får se hur det känns i dagarna, säger Granqvist i Discovery. 

Han ansluter till Janne Anderssons blågula gäng under måndagen då EM-uppladdningen börjar på allvar. 

– Det ska bli jätteskoj. Det finns inget finare än att få spela för landslaget och det känns skönt att få avsluta med ett mästerskap. Jag ska göra mitt bästa, men vet att jag går in i ett tufft läge. 

Lagkaptenen: ”Otroligt surt”

Gais övertygade stort i inledningen av säsongen, men har nu tre raka förluster.

– Vi bygger spelet bra med en man mindre och det tyder på att vi är på rätt väg. Vi är nära att trycka in 1-1, så det känns otroligt surt med förlust, säger lagkaptenen August Wängberg.