Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gais pressat inför derbyt: ”Vi skulle ha haft straff”

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Tung förlust borta mot bottenkonkurrenten Frej. 

Gais är pressat inför derbyt mot Örgryte. 

– Vi ger oss aldrig, säger mittbacken Carl Nyström, 29. 

Frej vann med 1-0 på hemmaplan och är nu bara två poäng bakom Gais, som ligger precis ovanför kvalstrecket. 

– Jag tycker inte att de har så mycket. Vi skapar fler halvchanser än dem. Sedan gör de en bra individuell prestation när de gör målet (Leo Bengtsson), men annars har de inte mycket. Och i första halvlek ska vi ha straff, men det är inte jag som dömer, säger Carl Nyström och fortsätter: 

– En tung förlust och vi skapar inte de där stekheta chanserna som vi behöver. Vi vill ha mer i den här matchen. Tar vi tre poäng kan vi ju nästan spela bort Frej, men nu är det som det är. Vi får deppa i dag, i morgon är det en ny dag. 

”Inga tankar kring det”

Och på tisdag är det dags för ett högintressant möte med Örgryte på Gamla Ullevi. 

– Det är många matcher kvar (sex), vi kör, vi är starka och ger oss aldrig. Vi ska klara detta, säger Nyström, som inte är speciellt sugen på att prata om derbyt. 

– Vi får analysera den här matchen först och samla tankarna. Jag har inga tankar kring Öis nu. Det får vi ta på söndag och framåt. 

Går det ändå att hitta några ljusglimtar i dag? 

– Vårt höga presspel är stundtals bra, sedan kanske vi gör det lite för sällan bara. Men när vi väl gör det vinner vi bollen aktivt, framför allt på högerkanten. Men som som sagt, vi vill ha mer. 

Nuha Jatta och Aaron Drinan fick båda göra debut i startelvan och nyförvärvet Boris Lumbana, som hade några års uppehåll från elitfotbollen, startade för andra gången.

Men laget har det alltså fortsatt trögt med målskyttet. 

– Jag tror det sitter i självförtroendet. När man är i ett flow så är det lätt att göra mål, men är man inte det så är det svårt, säger August Wängberg till GP

”Go stämning”

På frågan om vad som talar för Gais i derbyt svarar han tidningen: 

– Vi har en go stämning. Den är på topp och det tycker jag känns bra. Vi har erfarenhet. Flera i laget har varit i den här situationen tidigare och vet vad som gäller.