Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gais polisanmäler hot mot spelare och ledare

Gais tränare Stefan Jacobsson.
Foto: AXEL BOBERG / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. I tisdags blev det förlust mot Jönköpings Södra och Gais halkade ner på kvalplats i superettan.

Två dagar senare tog klubben mot hot från en anonym avsändare med hänvisning till de svaga resultaten.

”Gais tar kraftfullt avstånd från det inträffade och klubben kommer att polisanmäla händelsen”, skriver klubben på sin hemsida.

För knappt två veckor sedan utsattes en medarbetare i IFK Göteborg för hot och skadegörelse efter att klubben varit med på en pridemanifestation tillsammans med Malmö FF. En händelse som polisanmäldes.

Den här gången är det Gais som drabbats av hot riktade mot spelare och ledare.

”Ett flertal spelare och ledare i GAIS mottog under torsdagen ett anonymt meddelande med referenser till säsongens svaga resultat och med hot om konsekvenser från en anonym avsändare”, kan man läsa på hemsidan.

Gais började säsongen mycket starkt, var till och med i ledning i superettan. Men därefter har det gått trögt på planen. Vinsterna har uteblivit och Gais har halkat allt längre ner.

Vädjar om fortsatt stöd

Efter 0–1-förlusten mot Jönköping i tisdags ligger Gais på negativ kvalplats, bara två mål från att halka ner på nedflyttningsplats.

”Som medlem och supporter har man rätt att ställa krav på eller rikta kritik mot föreningen, men den som förmedlar hot bryter mot allt som GAIS står för och begår en handling som inte hör hemma i vår förening”, skriver klubben, som därför har gjort en polisanmälan.

I slutet av artikeln på hemsidan vädjar Gais om fortsatt stöd från supportrarna:

”Under de kommande månaderna är klubbens fokus att säkra kontraktet i Superettan. Vi kommer arbeta målmedvetet och fokuserat för att vända trenden och behöver allas fortsatta support för att vi tillsammans ska lyckas med detta.”