Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Gais nya mardröm – föll stort mot Dalkurd

Gais Leonard Pllana. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Gais fortsätter att gå tungt i superettan.

I bortamatchen mot Dalkurd åkte laget på en storförlust med 0–3 – och nu är fyra raka förluster ett faktum.

– Det blir tufft mentalt för oss, säger Gais tränare Patrik Ingelsten.

Situationen fortsätter att vara prekär för Gais.

I mitten av juli fick huvudtränaren Bosko Orovic sparken efter en tid med svaga resultat.

Assisterande tränaren Patrik Ingelsten tog över ansvaret och det gav omedelbar effekt då laget svarade med två raka segrar mot Degerfors och Norrby.

Men sedan dess har det gått desto tyngre igen.

Fjärde raka förlusten för Gais

0–3-förlusten borta mot Dalkurd på söndagen innebär att laget nu har fyra raka förluster, och i tabellen ligger man på en 13:e plats, vilket är negativ kvalplats.

– Det känns tungt. Speciellt eftersom att jag tycker att vi börjar matchen bra, första 20-25 minuterna släpper vi inte till några farliga chanser alls. Sen vänder det tyvärr totalt när de gör sina snabba mål, säger Patrik Ingelsten.

Dalkurds ledning kom i den 30:e minuten genom Besard Sabovic. Därefter dröjde det inte mer än tre minuter innan Ahmed Awad satte 2–0 för hemmalaget.

Det var också Awad som punkterade tillställningen när han sju minuter efter paus gjorde 3–0-målet – vilket blev slutresultatet.

– Vi hade det jobbigt efter första, det blev ännu tyngre när de gjorde trean i början av andra halvlek. Med tanke på vår tabellplacering och så där så blir det tufft mentalt för oss.

”Vissa är mer känsliga än andra”

Hur ser du på harmonin i gruppen efter en så tuff period?

– Vi har en jättebra grupp. Vi har bra stämning på träningarna och kände på bussresan upp till Gävle att vi verkligen har ett bra gäng som vi arbetar ihop med. Men sen är det ju på planen man måste prestera. Och vissa spelare är mer känsliga för motgång än andra. Så är livet som fotbollsspelare. Men vi känner ändå att vi har positiva saker att ta med oss, vi gör väldigt mycket rätt första 30 minuterna. Det handlar om att kunna ta det vidare därifrån.