Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gais intäktssuccé – på derbyt 2009

Gaisarna längtar efter fotboll.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Wanderson och gänget jublade när det begav sig.Foto: DANIEL STILLER / © BILDBYRÅN
Jonas Andersson, ordförande i Gais.Foto: Privat.

Klubbarna gör vad de kan för att hitta intäkter under coronakrisen. 

Gais sände derbyt mot Örgryte från 2009 – och fick in över 200 000 kronor. 

– Sköna pengar och extra kul att det blev seger, säger ordföranden och kommentatorn Jonas Andersson. 

Han har tidigare jobbat för Radiosporten och fick nu åter ta på sig hörlurarna för att kommentera 5-1-derbyt mot Örgryte i den allsvenska premiären från 2009. Ett möte som under söndagen sändes på Youtube. 

– Det är lite mer än 16 år sedan jag gjorde min sista sändning, så det var lite ringrostigt. Och det är alltid lite nervigt med tekniken och så, men det gick bra och det var kul, säger Jonas Andersson och berättar och kommenteringen lades på tidigare i veckan. 

– Den satt faktiskt utan omtagningar och annat. Och extra skönt att det blev seger när vi valde att sända en match, haha. Ett derby som muntrar upp våra supportrar. 

Nicklas Karlström och Jonas Andersson kommenterade matchen.Foto: Privat.

Så här elva år senare, vad var matchens behållning? 

– Örgryte vann hörnstatistiken med 11-0, men vi vann matchen med 5-1. Så alla målen svarar jag. Något som sticker ut annars är alla långbollar. Det var väldigt lite rulla runt i backlinjen och väldigt många chansbollar. Det böljade väldigt mycket fram och tillbaka. Det har hänt mycket med fotbollen sedan dess. 

Sålde fiktiva biljetter och virtuellt fika 

Klubbens anhängare har kunnat köpa fiktiva biljetter, virtuellt fika och mat. Allt är inte summerat ännu, men enligt Jonas Andersson har Gais fått in över 200 000 kronor på det här initiativet i väntan på riktig superettanfotboll. 

– Det är så klart sköna pengar nu när vi inte fick den premiären vi skulle ha fått. Samtidigt var det kul att få göra något för supportrarna och härligt att se deras engagemang i sociala medier. Man inser vad fotbollen betyder. Det är en viktig del av livet, säger Jonas Andersson. 

Så startade Gais mot Öis (2009)

Dime Jankulovski – Jonas Lundén, Andreas Tobiasson, Richard Ekunde, Kenneth Gustafsson – Mattias Lindström, Richard Spong, Wanderson do Carmo, Johan Mårtensson (Eyjolfur Hedinsson 72), Tommy Lycén (Daniel Nicklasson 66) – Pär Eriksson (Gudjon Baldvinsson 81).

Målen:
1-0 Pär Ericsson

1-1 Alvaro Santos (Pavel Zavadil)

2-1 Tommy Lycén (Wanderson do Carmo)

3-1 Mattias Lindström

4-1 Wanderson do Carmo (Mattias Lindström)

5-1 Mattias Lindström