Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gais i krismöte – inför avslutningen

Gais föll med 2–3 mot Eskilstuna.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Gais-tränaren Stefan Jacobsson.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Med fem omgångar kvar att spela är Gais i ett utsatt läge i superettan.

Efter förlusten mot AFC Eskilstuna i veckan har klubben samlats för ett krismöte.

Trots ledning mot AFC Eskilstuna blev det i torsdags förlust för Gais, den tredje i rad.

Efter 25 omgångar ligger Gais på kvalplats med endast tre poäng ner till nedflyttning.

Därför samlades sportrådet, spelarrådet och tränarstaben efter förlusten för ett krismöte. Även ledarstaben och spelartruppen har haft ett möte, skriver klubben i ett uttalande på sin hemsida. 

Målet med mötet var att ”diskutera vad vi kan göra inom klubben för att öka chanserna till att ta fler poäng under de matcher som återstår”.

Tillsammans har de kommit fram till ett antal punkter inför de avslutande omgångarna, skriver de.

Punkterna som nämns

Vi måste hitta tillbaka till de grundläggande moment i våra prestationer som gjorde att vi tog poäng i seriens inledning. Det kan handla om att använda en spelidé som alla har i ryggraden, att våga tro på den även om vi hamnar i underläge och att sätta arbetsinsatsen i första rummet.


Försöka att hitta en startelva som vi tror på över de kvarvarande matcherna, samt att prioritera erfarenhet av liknande situationer och tabellägen vid laguttagning.


Under kommande träningar ska matchinstruktioner förenklas och fokus ska istället vara mer på att skapa intensitet och tempo.


Genomföra åtgärder som kan ha betydelse på marginalen. Som exempel kan nämnas att spelarrådet har uttryckt önskemål om att åka till Växjö redan dagen före matchen mot Östers IF vilket vi därmed beslutat.

Klubben skriver i sitt uttalande att såväl styrelse som sportråd är medvetna om att det från supporterhåll finns krav på att ansvariga ska sparkas för de knackiga resultaten, men slår fast att de står bakom ledarna och spelarna.

”Vid samtal med spelarrådet har vi också fått klart besked om att man inom truppen inte önskar några större förändringar i detta svåra läge”, skriver de.

Gais har fem matcher kvar av säsongen. På tisdag spelar de borta mot Helsingborg och därefter väntar Norrby (h), Öster (b), Akropolis (b) och Sundsvall (h).